Hrvatski radio

Radio Pula

6. Malin Fest

01.09.2022.

13:24

Autor: HRT

Malin fest

Malin fest

Foto: Općina Medulin / ustupljena fotografija

Na trgu ispred medulinske vjetrenjače, u četvrtak 1. rujna, s početkom u 19.30 sati održat će se šesto izdanje Malin Festa. Uz spoj tradicije i zabave još jednom će oživjeti priče starog mlina. 

Publika će moći saznati zanimljivosti iz medulinske povijesti kroz izvedbu Istra Inspirita - Od Rima, davnina do starega mlina. Režiju i scenarij potpisuje akademski glumac Frano Novljan, kojem će se pridružiti glumci Linda Kliman i Šandor Slacki Matteoni.


Ki to živi na dnu medulinskega mora? radionica je o morskim organizmima medulinskog akvatorija, pod vodstvom biologa Nevena Iveše i Marina Kuzmanića. Najmlađi će u sebi probuditi kreativnu stranu kroz zanimljivu radionicu lokalne udruge Medulin Art i izraditi vlastiti suvenir - repliku medulinske vjetrenjače.


Publika će moći razgledati i mlin te saznati sve o nekadašnjoj proizvodnji brašna te braći Pošić koji su bili vlasnici vjetrenjače izgrađene 1872. godine kroz monolog Andrea Pošića. Novitet ove godine je šjora Medulinka koja zna sve o tradicionalnim receptima i domaćoj kuhinji. Na kraju će nastupiti Plesni studio Pirueta Medulin.Malin fest

Malin fest

Foto: Općina Medulin / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.