Hrvatski radio

Radio Pula

Aktivnosti u Dječjem kreativnom centru

26.01.2023.

12:35

Autor: HRT

Studio za stvaralačke aktivnosti mladih Zaro

Studio za stvaralačke aktivnosti mladih Zaro

Foto: ustupljena fotografija / Grad Pula

Po završetku dana blagdanskog veselja i prvog dijela zimskih praznika za dječicu, Dječji kreativni centar u Puli nastavlja sa svojim aktivnostima u punom intenzitetu. Nakon uprizorenja predstave Crvenkapica, 28. siječnja u 18 sati, Teatar Naranča priprema predstave i u veljači, i to za najmlađe, ali i nešto veće gledatelje.

 

Ježeva kućica

Ježeva kućica

Foto: ustupljena fotografija / Grad Pula

Prva na redu bit će predstava "Ježeva kućica", uprizorenje poznatog djela Branka Ćopića. U predstavi igraju Majkl Mikolić, Katja Rabar, Irin Šime Rabar, Hana Schonfeld, Vlatka Rubil, Gea Gallo, Bruno Pendić i Alessia Vodopia. Režiju potpisuje Ranko Tihomirović, glazbu Davor Rocco, scenografiju Nella Radojičić – Nella Art, kostimografiju Laardesign – Renata i Ana Lea Janžić, a scenski pokret Katja Rabar. Na koji način u Dječjem kreativnom centru "Po šumi širom, bez staze, puta, Ježurka Ježić povazdan luta“, pogledajte u subotu, 4. veljače u 18 sati.


Kako igrom prevladati razlike, pokazat će sestrične Beta i Tilly u predstavi "Priče iz čarobne kutije“ koja je na rasporedu u subotu, 11. veljače u 18 sati. Glumice Katja Rabar i Hana Schönfeld na duhovit će način uprizoriti poznate Ezopove basne "Kornjača i zec“, "Lisica i roda“ i "Poljski i gradski miš“, a u tome će im pomoći jedna čarobna kutija.


U predstavi "Prva ljubav“ glavni junak Branko suočava se sa svim lijepim i onim manje lijepim popratnim pojavama zaljubljenosti. Hoće li ih i kako prevladati, pogledajte u nedjelju, 12. veljače u 18 sati.


"Ah, ta lektira ne da mi mira“ naziv je 40 – minutne predstave koja govori o problemu sve većeg trenda manjka čitanja lektira i knjiga općenito, a na rasporedu je u subotu, 18. veljače u 18 sati.


Premijera predstave pod nazivom "Za kulturu pronti!“, za publiku iznad 15 godina, u organizaciji Scene 15 plus, održat će se 25. veljače u 20 sati, a progovara o tome kako izgleda kada se jedno istarsko selo kandidira za europsku prijestolnicu kulture.


Informacije o svim predstavama se mogu dobiti na broj 095/522-2505 te e-mail adrese teatar.naranca@gmail.com i scena15plus@gmail.com .


Studio za stvaralačke aktivnosti mladih Zaro, koji djeluje od 1991., a danas ga vode Linda Milani i suradnice Serena Bonassin, Snježana Igrutinović i Andreja Štifanić. Studio nudi brojne aktivnosti za djecu, mlade i odrasle poput zbora Zaro koji je podijeljen po dobnim skupinama, počevši od tri, pa do iznad 20 godina. 


Tu su i programi sviranja sintisajzera, gitare i klavira te učenja solo-pjevanja i baleta. U studiju se mogu pohađati i dvije radionice – Glazbena stvaralačka radionica te Radionica mira za predškolsku djecu.


Studio za stvaralačke aktivnosti nalazi se u DKC-u na adresi Radićeva 22, a sve informacije o terminima održavanja programa mogu se dobiti na broj 099/406-4226 ili putem e-mail adrese info@zaro.hr . 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.