Hrvatski radio

Radio Pula

Bogat kulturno-zabavni vikend u Poreču

07.07.2022.

10:48

Autor: HRT

Koncerti u Eufrazijani

Koncerti u Eufrazijani

Foto: Grad Poreč / ustupljena fotografija

Vikend u Poreču obilježit će izložba Stana Filka, sajmovi, ribarska fešta, koncerti i padobranski skokovi.

U galeriji Zuccato s početkom u 21 sat otvara se izložba radova Stana Filka (Kolekcija Marinko Sudac). Stano Filko (1937., Veľká Hradná – 2015., Bratislava) jedna je od ključnih osoba slovačke neoavangarde. U sklopu projekta Umjetnik na odmoru 2022. by Valamar, ovaj će umjetnik prvi put biti predstavljen u Hrvatskoj na samostalnoj izložbi. Stano Filko je, unutar bivše Čehoslovačke, jedan od pionira prostornih instalacija, asemblaža, kolaža, hepeninga, a njegov širok rad uključuje konceptualnu umjetnost, land art i druge tada suvremene izraze. Izložba ostaje otvorena do 6. kolovoza od 10 do 12 i od 18 do 22 sata.


Četvrtak je i dan za sajam istarskih poljoprivrednih proizvoda, udruge Istarska web tržnica koji promoviraju istarske proizvode, ruralno područje i poljoprivrednu proizvodnju, na kojem posjetitelji mogu kušati i kupiti domaće proizvode od istarskih proizvođača. Sajam traje cijeli dan na Trgu slobode od  9 do 22 sata.


U četvrtak će se održati i prva od ovogodišnjih ribarskih fešti u Červar Portu u 20 sati na rivi Amfora, a nastupa Malvazija bend.


U petak,8. srpnja u 21 sat nastavlja se i koncertna sezona u Eufrazijevoj bazilici u sklopu koje će nastupiti norveški pijanist Håkon Austbø. Aktivan je na sceni više od 50 godina, a uz brojne prestižne nagrade, Austbø iza sebe ima i impresivnu diskografiju.


U ponedjeljak, 11. srpnja na Trgu slobode koncert će održati Porthsmouth Gramar School, školski puhački orkestar iz istoimenog britanskog grada koji svake dvije godine putuju Europom na koncertnoj turneji, a aktivno nastupaju na raznim festivalima i događanjima u svojoj zemlji.


Također, ovog vikenda od petka do nedjelje (08. do 10. srpnja) Aeroklub Cumulus na Žatiki organizira Poreč Pilatus Skydive Boogie, trenažne skokove svih vrsta u skakanju padobranom.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.