Hrvatski radio

Radio Pula

12:18 / 17.06.2022.

Autor: HRT

Festival uličnih čarobnjaka

FUČ

FUČ

Foto: FUČ / ustupljena fotografija

U 20h započinje 8. izdanje međunarodnog uličnog festivala Festival uličnih čarobnjaka – FUČ u Taru-Vabrigi pod nazivom "Čarobni Tar", a nakon toga festival seli u Novigrad gdje će se održati u subotu 18. i nedjelju 19. lipnja pod nazivom "Čarobni Novigrad".

U tri festivalska dana Tar i Novigrad postaju Gradovi čarolije. Parkovi, trgovi i šetnice postaju mjesta u koja jednim korakom možete zaroniti u čarobni svijet mašte uz pomoć scenografija i kostimiranih izvođača.


Na festivalu će nastupiti međunarodni i domaći izvođači - gosti iz Belgije, Argentine i Slovenije zajedno s domaćim - klaunovi, hodači na štulama, akrobati, lutkari, žongleri i najjači ljudi.


U Taru program će se održati u centru mjesta, a predstave će se izvoditi na školskom igralištu. Program započinje u 20h. U Novigradu program će započeti u subotu u 19.30h na Porporeli izvedbom predstave "Liga i legenda" kompanije 15feet6 iz Belgije.


Posjetitelji će imati priliku upoznati i bebu Filipa iz klaunovske obitelji koja je u gomili izgubila mamu, zaplesati tango s argentinskim akrobatskim parom, zaraditi aplauz usred predstave te sresti i jahače na velikim pticama.


Festival uličnih čarobnjaka – FUČ, festival je profesionalnih umjetnika i skupina koje djeluju u suvremenom cirkusu te se usredotočuju na ulično izvođenje. Festival je otvoren prema svim generacijama i dobnim skupinama.


Program je namijenjen širokoj publici, od najmlađih do najstarijih, od domaćih do stranih posjetitelja i besplatan je.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.