Hrvatski radio

Radio Pula

Istra Inspirit započinje 10. godinu postojanja dvjema premijerama

17.06.2022.

12:33

Autor: HRT

Crkva sv. Stjepana Motovun

Crkva sv. Stjepana Motovun

Foto: Istra Inspirit / ustupljena fotografija

Istra Inspirit je projekt kulturno doživljajnog turizma koji se provodi unutar Istarske razvojne turističke agencije - IRTA d.o.o. uz podršku Upravnog odjela za turizam Istarske županije te oživljava priče, mitove i legende poluotoka desetu godinu zaredom. Vikend koji slijedi, 18. i 19. lipnja premijerno će uprizoriti dvije nove izvedbe u vremeplovu Istra Inspirita osmišljen u suradnji s Turističkim zajednicama Općina Motovun i Kanfanar. 

Limski zaljev

Limski zaljev

Foto: Istra Inspirit / ustupljena fotografija

Započet će s pričom koja se dogodila na autentičnim lokacijama u starom dijelu Motovuna, prije više od 750 godina gdje je čarobnica Diletta Michiel optužena za čarništvo. Oživjet će se tri lokacije, u subotu 18. lipnja s početkom u 20:30 sati - Trg A. Antico, Kula Nova vrata te crkvica Svetog Ciprijana kroz novu interpretativnu šetnju pod nazivom "Mračne tajne motovunske čarobnice Dilette". Diletta Michiel, elokventna venecijanska gospođa iz visokog društva koja zbog ljubavi i potrebe za poštovanjem pribjegava čarništvu, što joj je u konačnici presudilo. Priča o čarobnici Diletti Michiel otkrit će mračne tajne skrivene u Motovunu.


U nedjelju, 19. lipnja od 18 sati slijedi predstava o zloglasnom gusaru, kapetanom Henryjem Morganom u drugačijem izdanju - on i njegova družina oteli su brod na Limu, a predstava nosi naziv "Pirati s Lima".


Želeći sakriti svoje gusarsko blago, zloglasni kapetan Henry Morgan doplovio je do terra magice – Istre. Uplovio je u vijugavi Limski zaljev, kao savršeno mjesto za pobjeći svojim progoniteljima. Priča kaže da je blago sakriveno u obližnjim ruševinama Dvigrada, a priča, osim izvedbe, uključuje vožnju brodom, degustaciju kamenica (tri po osobi) te lokalno vino.Galerija
Limski zaljev, Foto: Istra Inspirit/ustupljena fotografija
Motovunski vinogradi, Foto: David Matković/ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.