Hrvatski radio

Radio Pula

Lito spod ladonje u Tinjanu

28.06.2022.

15:57

Autor: HRT

Lito spod ladonje

Lito spod ladonje

Foto: Općina Tinjan / ustupljena fotografija

Kreće ljetni program događanja u Tinjanu "Lito spod ladonje – Tinjan summer 2022.". Glavno događanje bit će Ljetni festival istarskog pršuta 16. i 17. srpnja uz slogan "Ovog ljeta reci DA – svom trenutku za pršut!".

"Lito spod Ladonje" započinje kino projekcijom filma "Pčelica Maja" u 20.30 sati. 4. srpnja slijedi Tinjanska tržnica koja će ponuditi najbolje domaće proizvode lokalnih proizvođača. Organizatori predlažu i obilazak zgrade kažamare pokraj župne crkve i posjetit Zavičajnoj zbirci Enriko Depiera koja će vam dati uvid u bogatu povijest tinjanskog kraja i nekadašnji način života ljudi.


Tinjanska tržnica bit će tijekom ljeta organizirana još četiri puta, a u međuvremenu, Tinjan poziva na koncerte pod ladonjom na kojima će posjetitelji zaplesati uz ritmove Sterpteta i Brazos-Black Suit Tria. Bit će tu i malonogometni turnir, kino projekcije te kazališne predstave za djecu i odrasle.


Predstava i kreativna radionica za djecu "Mužikanti z berma" održat će se 2. kolovoza, a slijedi pučka fešta u Kringi 15. kolovoza, na blagdan Svete Marije Velike. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.