Hrvatski radio

Radio Pula

Ližnjanska noć

26.07.2022.

11:55

Autor: HRT

Uvala Kuje

Uvala Kuje

Foto: Općina Ližnjan / ustupljena fotografija

Ližnjanska noć od ovog ljeta, subote, 30. srpnja, bit će upotpunjena spojem gastronomije i umjetnosti posvećenim ribarskoj tradiciji.

Program Ližnjanske noći u središte će staviti oživljavanje tradicije ribarstva kroz mirise i okuse ribljih jela te izložbu tematskih fotografija "Ribarstvo u Ližnjanu". 


Za dobru atmosferu pobrinut će se popularni izvođači (Jole i Koktelsi).


Gastronomsku ponudu će ove godine obogatiti ribljim jelima gosti iz Pule Hook & Cook.


Posjetitelje očekuje izložba fotografija "Ribarstvo u Ližnjanu" koja se u organizaciji udruge Format postavlja prvi put. Autori prijavljeni na natječaj svojim će fotografijama ispričati vlastiti doživljaj ribarske tradicije Ližnjana. Osim različitih autorskih fotografskih potpisa, izložba "Ribarstvo u Ližnjanu" kroz vizualnu komunikaciju promiče ribarstvenu, akvakulturnu i pomorsku baštinu te oživljavanje starih zanata na novi način.


Nakon što će se oči nauživati u ljepoti Uvale Kuje i prekrasnim fotografijama, a nepca oduševiti neodoljivim i ukusnim ribljim zalogajima, doći će red na glazbu, ples i dobar provod uz koncert Joleta i njegove Koktelse koji će trajati do dugo u noć.


Ližnjansku noć organizira Turistička zajednica Općine Ližnjan u partnerstvu s Općinom Ližnjan i tvrtkom Adria Events Istra.


Manifestacija je sufinancirana sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. 

Ližnjanska noć

Ližnjanska noć

Foto: Općina Ližnjan / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.