Hrvatski radio

Radio Pula

Ljeto na Fratarskom 2022.

12.07.2022.

14:13

Autor: HRT

Ljeto na Fratarskom

Ljeto na Fratarskom

Foto: Fratarski otok / ustupljena fotografija/kolaž

Nakon dvije godine prisilne pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, najavljeno je održavanje tradicionalne manifestacije "Ljeto na Fratarskom 2022.".

Manifestacija Ljeto na Fratarskom 2022. dodatni je sadržaj programa Pulskog kulturnog ljeta, a namijenjena je gostima kampa i dnevnim posjetiteljima otoka te svim građanima Grada Pule i okolice. Program će se u cijelosti održati na otoku Veruda poznatijem kao Fratarski otok u razdoblju od 23. srpnja do 14. kolovoza. Program Ljeta na Fratarskom sastoji se od sportskih, zabavnih, umjetničkih, gastronomskih te sadržaja za djecu. 


Manifestacija započinje u subotu, 23. srpnja kad će se održati sportska natjecanja i to prvenstvo Istarske županije u akvatlonu u organizaciji Triatlon kluba Pula te nakon toga trkačka trail utrka na pet kilometara pod nazivom "Fratarski trail Run&Fun" u suradnji s udrugom DSR „Run&Fun“ iz Pule. Program završava koncertom uživo grupe Le mond band iz Rovinja.


Manifestacija se nastavlja trodnevnim programom "Film na šugamanu“ u suradnji s Javnom ustanovom Pula film festival u sklopu kojeg će se održati večernje projekcije filmova i to u srijedu, 27. srpnja kada je na repertoaru projekcija dokumentarnog filma "Ljubav oko svijeta", u četvrtak 28. srpnja 2022. godine na programu je igrani film "Biser Bojane" te u petak 29. srpnja animirani film "Pčelica Maja 3: Zlatno jaje".


U subotu, 30. srpnja na rasporedu je zabavni progam za djecu i i odrasle pod nazivom Nona Regina&dva štupidina (Marek i Cile), lutkarski igrokaz te Cigo one man band i Klaun Marek show. Program se ostvaruje u suradnji s pulskim udrugama Pupetta i Čarobnjakov šešir. Nakon toga nastupit će popularni pulski DJ Keđo.


U četvrtak, 4. kolovoza na rasporedu je koncert uživo, a nastupit će Muha i Veco band iz Pule.


U subotu, 6. kolovoza na rasporedu je dvostruki program i to ekipno kulinarsko natjecanje u pripremanju roštilja pod nazivom "Grillijada by David Skoko“ u suradnji sa slavnim masterchefom Davidom Skokom nakon čega slijedi koncert uživo grupe Daddy Cool Band iz Zagreba.


U subotu, 13. kolovoza nastupit će DJ Keđo, a manifestacija završava u nedjelju, 14. kolovoza kada je na rasporedu tradicionalni, 47. mini plivački maraton "Fratarski otok - Bunarina" u organizaciji Kluba podvodnih aktivnosti KPA Uljanik Pula i nastup popularnog pulskog DJ-a Giuly.


Ujedno, do kraja ljetne sezone u sklopu projekta Gradske knjižnice i čitaonice Pula "Knjigu na sunce!“ posjetitelji će moći slobodno posuđivati knjige na više jezika iz Ljetne knjižnice na Fratarskom otoku.


Svi programi u sklopu manifestacije Ljeto na Fratarskom 2022. besplatni su, osim trail utrke na kojoj će se moći nastupiti uz kotizaciju, a za svaki dan programa bit će omogućen besplatan povratak s otoka na Bunarinu brodom u ponoć. Nakon projekcija filmova brod će, umjesto u ponoć, s otoka kretati u 23,30 sati.

Fratarski otok

Fratarski otok

Foto: Fratarski otok / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.