Hrvatski radio

Radio Pula

Nina Kraljić izborila finale Eurosonga

10.05.2016.

23:33

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sjajnom izvedbom u prvome polufinalu Eurosonga hrvatska predstavnica Nina Kraljić izborila je nastup u finalu 61. Eurosonga! Nina Kraljić nastupila je s pjesmom 'Lighthouse' koju je napisao austrijski autorski dvojac POPMACHÉ - Andreas Grass i Nikola Paryla.

Nina Kraljić je uz pomoć pratećih vokala – Andreja Babića, Danijele Večerinović, Lina Lacmanovića Ćućića i Martine Majerle – nastupila je peta s pjesmom 'Lighthouse' koju je napisao austrijski autorski dvojac POPMACHÉ - Andreas Grass i Nikola Paryla, dok je za produkciju bio zadužen Thorsten Brötzmann.

U finale, koje će se održati 14. svibnja, plasiralo se ukupno 10 zemalja: Azerbajdžan, Rusija, Nizozemska, Mađarska, Hrvatska, Austrija, Armenija, Češka, Cipar i Malta.

Nastupom u večerašnjem polufinalu Nina Kraljić je Hrvatsku dovela u finale Eurosonga, nakon što smo dvije godine izbivali s ovoga natjecanja.

Eurosong se održava 61. put, a 4. je put domaćin Švedska. Zahvaljujući prošlogodišnjoj pobjedi Mansa Zelmerlowa s pjesmom 'Heroes' popularni festival održava se u Stockholmu.

Nakon nesudjelovanja 2015. i 2014., Hrvatska se vraća na natjecanje uz Ninu Kraljić, ianče pobjednicu prve sezone televizijske emisije The Voice - najljepši glas Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.