Hrvatski radio

Radio Pula

Prijave za program UEFA Playmakers

08.02.2022.

16:23

Autor: HRT

Niko Kranjčar

Niko Kranjčar

Foto: HNS / ustupljena fotografija

Novi program UEFA Playmakers nastao je u suradnji između Disneyja i Uefe, a Hrvatski nogometni savez od 1. ožujka 2022. godine dovodi ga u 6 središta i 30 lokacija diljem Hrvatske. Koncipiran je kao jednostavan i zabavan uvod u nogomet i sport kroz treninge koji prate radnju Disneyjevih animiranih filmova te pomažu djevojčicama usvojiti temeljne nogometne vještine. Program je besplatan te je namijenjen djevojčicama u dobi između 5 i 8 godina.

 

UEFA Playmakers je paneuropski program za promociju ženskog nogometa koji je nastao u suradnji između Uefe i Disneyja te kojeg Hrvatski nogometni savez od 1. ožujka uvodi i u Hrvatsku. Program je namijenjen djevojčicama u dobi od 5 do 8 godina te je prilagođen i onim djevojčicama koje nikada prije nisu igrale nogomet ili sudjelovale u nekom sportu.


Program ima jedinstven pristup koji je baziran na znanstvenim istraživanjima Uefe i Sveučilišta Leeds Beckett te je fokusiran na naraciju, glumu, maštu i dječju igru kao glavne elemente u poticanju djevojčica na igranje nogometa i razvijanje motorike te fizičkih vještina.


U Hrvatskoj će se program odvijati za vrijeme 2022. i 2023. godine te će ukupno biti organizirana četiri izdanja programa, a prvo izdanje - ono koje kreće u ožujku 2022. godine - pratit će radnju animiranog filma "Snježno kraljevstvo 2".


Svako izdanje programa sastojat će se od deset treninga, za vrijeme kojih će djevojčice utjeloviti likove iz Disneyjevih najpopularnijih animiranih filmova poput Snježnog kraljevstva i Izbavitelja te učiti temeljne nogometne vještine.


Treninzi će se u većini nogometnih centara koji sudjeluju u ovom programu odvijati na terenima i/ili u dvoranama ženskih nogometnih klubova kako bi se djevojčice nakon sudjelovanja u programu UEFA Playmakers mogle priključiti ženskim nogometnim klubovima te nastaviti igrati nogomet.


Formular putem kojeg roditelji mogu prijaviti svoje djevojčice za besplatne treninge u ovom programu dostupan je na ovoj poveznici.


 Ambasador projekta UEFA Playmakers u Hrvatskoj je bivši proslavljeni Vatreni i aktualni trener u hrvatskoj U-19 reprezentacij Niko Kranjčar koji je istaknuo važnost igre u poticanju djece na bavljenje sportom: 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.