Hrvatski radio

Radio Pula

Raznolik program 'Prosinca u gradu'

29.11.2012.

15:17

Autor: Jana Radić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Manifestacija 'Prosinac u gradu' održavat će se na pulskim ulicama i trgovima od 6. idućeg mjeseca pa do kraja godine. Kako su danas najavili iz Grada Pule, planirano je čak 150 programa, među kojima su koncerti, predstave, izložbe te različita gastro događanja.

Novogodišnji koncert Nene Belana i The Night Expressa na pulskome Forumu vrhunac je ovogodišnje manifestacije 'Prosinac u gradu'.

Cijeli mjesec bit će uvod u Silvestarsku noć, pa će tako raznovrstan prosinački program početi već 6. idućeg mjeseca s dočekom svetoga Nikole. Kako najavljuje Lidija Musi iz Grada Pule.

Osim na Giardinima, program će se održavati i na tržnici, na Portarati, u Istarskom narodnom kazalištu, galeriji Svetih Srca i u Domu branitelja.

Cijeli grad bit će u veselom blagdanskom raspoloženju uz koncerte za sve glazbene ukuse, predstave za mališane i odrasle te gastro događanje Prosinac u padeli u sklopu kojega će se pripremati fritaja od čak 2013 jaja. Doček Nove godine organiziran je na tri mjesta, Forumu, Portarati i Karolini.

Kako ističu iz Grada Pule, u proračunu je za cjelokupan program Prosinac u gradu predviđeno 350 tisuća kuna od čega planiraju potrošiti oko 260 tisuća. Program u novogodišnjoj noći financiraju sponzori s oko 230 tisuća kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.