Hrvatski radio

Radio Pula

Subotina u Buzetu

07.09.2013.

08:14

Autor: Nives Kalebić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Buzet, koji se sve više turistički razvija, i u posezoni nudi pregršt zanimljivih sadržaja koji privlače goste. Ovoga se vikenda tako u tom gradu održava tradicionalna pučka fešta "Subotina po starinski" – manifestacija koja njeguje stare običaje, ali i pridonosi produljenju turističke sezone.

Ovogodišnji program "Subotine po starinski" počeo je u petak, 6. rujna a nastavlja se u subotu i nedjelju bogatim programom koji će privući mnoge posezonske goste koji su za odmor odabrali lijepe rujanske dane.

Uz mnoštvo sporta i zabave, u subotu poslijepodne se u Buzetu održava velika biciklijada, a potom kušanje autohtonih specijaliteta karakterističnih za buzetsko podneblje. Jedan takav priprema se, kaže direktorica Turističke zajednice Buzeta Nada Prodan Mraković, i u subotu navečer.

Nakon "Noći od subotine" u kojoj će u subotu nastupiti poznati izvođači, u nedjelju se održava sajam koji grad vraća sto godina unatrag. Na zanimljiv način bit će u starom dijelu grada, kaže Prodan Mraković, pokazano kako je sajam nekoć izgledao.

Budući da je stari grad Buzet na brdu, bit će organiziran besplatan prijevoz autobusom, a u podnožju će biti osigurano besplatno parkiranje, dok je ulaz na manifestaciju 20 kuna. U buzetskoj Turističkoj zajednici očekuju dobru posjećenost ove, ali i manifestacije koja će se idući vikend održati u tom gradu – brdsko automobilističke utrke Buzetski dani.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

Pulska noć

Pulska noć