Hrvatski radio

Radio Pula

Tko su dobitnici 20. Porina? - fotogalerija

12.05.2013.

15:38

Autor: Ivica Vrkić / IHG / Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U riječkom Centru Zamet sinoć je održano jubilarno, 20. izdanje dodjela diskografskih nagrada Porin, kao dio Dana hrvatske glazbe što su ih ugostili Rijeka i Opatija. Proglašeni su najbolji izvođači i autori u 50 glazbenih kategorija te dodijeljene nagrade za životno djelo.

Album 2 je Mayalesima, i njihovom producentu Cocu Mosquitu donio čak tri Porina: onaj najvažniji, za album godine te za najbolji alternativni album i najbolju produkciju.

Pjesma Ulicama grada (pjesma sreće) je Neni Belanu & Fiumensima i njihovim gostima Ljetnom kinu priskrbila Porina za najbolju pjesmu, dok je status najboljeg novog izvođača pripao Mariju Huljevu.

Hit godine je zahvaljujući impresivnoj podršci brojnih fanova pripao Općoj opasnosti za skladbu Tvoje ime čuvam.

Radojka Šverko je uz Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu dobila i onaj za najbolji koncertni album. Osim Lada koji je osvojio najviše Porina, čak četiri, višestruki dobitnici su i producent Igor Ivanović i gitarist Viktor Vidović s tri Porina (dva u klasičnim kategorijama s Tomislavom Radićem).

Još po dva dobili su Klapa Cambi (Kaštel Kambelovac), koja je osvojila Porine za najbolji album zabavne glazbe i najbolju klapsku izvedbu. Po dva Porina imaju i Urban & 4 (najbolji rock album i najbolja izvedba grupe s vokalom), Elvis Stanić za skladbu Brod u boci (aranžman i snimka), te Matija Dedić & Jazz orkestar HRT-a za album Family i istoimenu skladbu.

Najbolja muška vokalna izvedba je i ove godine otišla u Massimove ruke, dok je Tonyju Cetinskom pripao Porin za najbolji pop album. 

Dobitnici nagrade za životno djelo su: Rajko Dujmić, Stjepan Jimmy Stanić, Veljko Despot, Stanko Selak i Vladimir Kranjčević te posthumno Anđela Potočnik i dr. Dražen Boić.

Izvijestit će Ivica Vrkić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.