Hrvatski radio

Radio Pula

Završava porečki Street Art Festival

24.08.2022.

13:26

Autor: HRT

Street Art

Street Art

Foto: Grad Poreč / ustupljena fotografija

Završava Street Art Poreč, porečki festival ulične zabave i umjetnosti pod motom “Festival u pokretu /to go” koji je proteklih dana zabavljao prolaznike i šetače na porečkim ulicama i trgovima.

Na Trgu slobode u 20 sati nastupit će glumci popularnog Teatra Naranača predstavom za djecu „Veli Jože“, štoriji o posljednjom motovunskom divu. Nastala na temelju pripovijetke Vladimira Nazora. U ovoj kazališnoj adaptaciji glavne uloge tumače Irin Šime Rabar, Majkl Mikolić i Katja Rabar.


Od 20,30 sati u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine počinje zagrijavanje za završni koncert, konceptualnu plesnu predstavu studenata Akademije dramskih umjetnosti „Fuzija“, foto izložbu u pokretu Ane Knežević te nastup klauna sMIha. Nastupit će i porečki glazbenik Šuško na warm up koncertu, sve do 21 sat kad je zakazan nastup Zvonimir Šestak Groove Assemblya. Riječ je o jednom od najboljih i najtraženijih hrvatskih basista. Može se pohvaliti s čak četiri hrvatske glazbene nagrade Status, dodijeljene od strane Hrvatske glazbene unije u kategoriji jazz glazbe za najboljeg kontrabasista i bas gitarista te nekoliko diskografskih nagrada Porin za sudjelovanje u raznim projektima.


Street art Poreč organizira Pučko otvoreno učilište Poreč.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.