Hrvatski radio

Radio Pula

Dan narcisa u subotu u Puli - edukacija, prevencija i upornost daju rezultate - odazovimo se!

22.03.2023.

16:30

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Najavljena humanitarna akcija Dan narcisa u Puli

Najavljena humanitarna akcija Dan narcisa u Puli

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Predstavnici Kluba žena liječenih od raka dojke GEA, županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, Opće bolnice Pula, Županije, Grada i prijatelji Kluba, najavili su na konferenciji za novinare u Puli veliku humanitarnu akciju 'Dan narcisa', koja će se ove subote održati na pulskoj tržnici od 9 do 13 sati. Najavljen je i novi ciklus Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke.

Godišnje se kod 127 žena u Istri otkrije rak dojke. 39 ih umire od ove bolesti. Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije kreće u osmi ciklus Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke, najavila je županijska koordinatorica Programa, doktorica Danijela Lazarić Zec.


Redoviti pregledi  preveniraju bolest. Preporuka je godišnje ultrazvuk, a svake dvije godine mamografija, od četrdesete godine života, kaže specijalistica Radiologije Opće bolnice Pula, doktorica Loredana Premate Milas. No, sve naravno u dogovoru s liječnikom.


Istarska Županija i Grad Pula prioritetno pomažu i podupiru programe prevencije jer je svima cilj spriječiti odnosno ublažiti bolest. Javnosti su se obratile pomoćnica mjerodavne županijske pročelnice Davorka Maras Tkačuk i zamjenica pulskog gradonačelnika Ivona Močenić.


Pobijedite strah od preventivnog pregleda jer on spašava život. 'Ne 'ću ben', hodi zajno!'

Klub žena liječenih od raka dojke GEA Pula

Prihod od tetovaži i piercinga, koji je sa svojim timom u akciji 'Za žene' prikupio Matteo Kociančić - ide za pomoć GEI – Klubu žena liječenih od karcinoma dojke. Oboljelima se pruža sva stručna pomoć i podrška, rekla je predsjednica GEE Nataša Vitasović, te pojasnila na koji način se podupiru oboljeli od raka dojke.


Novost je humanitarna hit komedija 'Casabianca' koju, u Domu hrvatskih branitelja u nedjelju u 18 sati, organizira Daniel Sponza, u suorganizaciji Grada i Županije.


Svi su pozvani na Dan narcisa u subotu na pulsku tržnicu, od 9 do 13 sati. Kupnjom cvijeća pomažemo u liječenju i preveniranju ove opake bolesti!


U nastavku poslušajte sve u reportaži s konferencije za novinare održane u sjedištu GEE u Puli.

Najava humanitarne akcije Dan narcisa i početka 8. ciklusa Nacionalnog programa za rano otkrivanje raka dojke - Klub žena liječenih od raka dojke GEA Pula - 22.3.3023.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici