Hrvatski radio

Radio Pula

Gost Tatjane Kaštelan u Stetoskopu dr. med. spec. Predrag Mamontov – 28.11.2022.

28.11.2022.

10:11

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Predrag Mamontov gost Stetoskopa

Predrag Mamontov gost Stetoskopa

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Gost Tatjane Kaštelan je dr. med. spec. Predrag Mamontov, predsjednik rovinjske udruge 'Martišnjak z muštaci' koja promiče prevenciju muškoga zdravlja. Studeni je mjesec osvještavanja o važnosti preventivnih pregleda kod muškaraca. Rovinjska udruga brojnim aktivnostima poziva na preglede koji spašavaju živote.

Prevencija muškoga zdravlja podrazumijeva borbu za rano otkrivanje tumora prostate, najčešćeg tumora kod muškaraca, potom raka testisa koji pogađa mlađe muškarce, te ne manje važno, prevenciju psihičkih poremećaja. Visok je postotak depresivnih poremećaja u adolescenciji. Cilj je na zabavan i nekonvencionalan način potaknuti muškarce da usvoje zdravije životne navike, kaže predsjednik Udruge 'Martišnjak z muštaci' dr. med. spec. Predrag Mamontov.


Udruga 'Martišnjak z muštaci', osnovana je 2017. godine i prva je udruga u Hrvatskoj nastala na tragu globalne javnozdravstvene inicijative Movember i progovara o muškom zdravlju.


Emisiju Stetoskop Tajane Kaštelan kojoj je gost dr. Predrag Mamontov poslušajte u nastavku.

Gost Tatjane Kaštelan u Stetoskopu dr. med. spec. Predrag Mamontov – 28.11.2022.

U subotu, 26. studenog u na glavnome gradskom trgu u Rovinju održana je zdravstvena manifestacija u organizaciji Udruge 'Martišnjak z muštaci' pod nazivom 'Movember lounge'. Prigodno su se dijelili pečeni kesteni, štrudla od bundeve, voće i topli čaj uz glazbu DJ-a SoChic. Sve kako bi muškarcima, ali i ostalim građanima ukazali na potrebu preventivnih pregleda i usvajanja zdravih navika.


Razgovor s dr. med. sped. Predragom Mamontovom poslušajte na frekvencijama HRT Radio Pule u ponedjeljak, 28. studenoga između 19 i 20 sati. A emisiju možete poslušati i upravo ovdje gore, kao i na podcastu Stetoskop. Do slušanja i čitanja!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici