Hrvatski radio

Radio Pula

'Jačanje socijalnih usluga' okrugli stol Društva distrofičara Istre u Puli

22.05.2023.

15:50

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

U Puli održan okrugli stol 'Jačanje socijalnih usluga'; Tea Rubeša, Robert Raste, Zuzana Hoti Radolović

U Puli održan okrugli stol 'Jačanje socijalnih usluga'; Tea Rubeša, Robert Raste, Zuzana Hoti Radolović

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT - Hrvatska radiotelevizija

'Jačanje socijalnih usluga' naziv je okruglog stola što su ga u Puli organizirali predstavnici Društva distrofičara Istre. Istaknuto je kako se ranjive skupine u društvu i njihove obitelji odnosno skrbnici, imaju gdje informirati i zatražiti pomoć. Čule su se brojne korisne informacije kroz komunikaciju i izlaganja predstavnika mjerodavnih institucija.

Predstavljen je program Društva distrofičara Istre naziva 'Integracijom do socijalne uključenosti oboljelih od mišićne distrofije' te je prikazan istoimeni film, a o aktivnostima je govorio predsjednik Društva Robert Raste. Savjetnica Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom Tea Rubeša predstavila je rad Ureda Pravobraniteljice za osobe s invaliditetom, a Zuzana Hoti Radolović iz Centra podrške 521 istaknula je usluge i potporu građanima u ostvarivanju njihovih socijalnih prava i informiranju.


Društvo distrofičara Istra postoji od 1974. te okuplja, skrbi i pomaže oboljelima. Današnji okrugli stol je i u prigodi 21-og svibnja, Nacionalnog dana oboljelih od mišićne distrofije i ostalih neuromuskularnih bolesti.


U nastavku poslušajte razgovor. Sugovornici su Tea Rubeše, Robert Raste i Zuzana Hoti Radolović, također potom i reportažni prikaz iz Županijskog dnevnika HRT Radio Pule. 

U Puli održan okrugli stol 'Jačanje socijalnih usluga'; Tea Rubeša, Robert Raste, Zuzana Hoti Radolović, razgovor

Sudionici Okruglog stola 'Jačanje socijalnih usluga' u Puli

Sudionici Okruglog stola 'Jačanje socijalnih usluga' u Puli

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT - Hrvatska radiotelevizija

U Puli održan okrugli stol 'Jačanje socijalnih usluga'; Tea Rubeša, Robert Raste, Zuzana Hoti Radolović, Županijski dnevnik HRT Radio Pule - 22.5.2023.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici