Hrvatski radio

Radio Pula

Opća bolnica Pula krenula s intervencijskom kardiologijom - više se ne mora putovati u Rijeku ili Zagreb

03.02.2023.

15:32

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Predstavljanje programa intervencijske kardiologije

Predstavljanje programa intervencijske kardiologije

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

U pulskoj Općoj bolnici otvoren je invazivni laboratorij za koronarografiju, kojim Istra konačno dobiva kadar i opremu za te važne preglede koje su Istrani dosad morali obavljati u Rijeci ili Zagrebu.

Dijagnostičkom procedurom koronarografije (oslikavanja krvnih žila srca) utvrđuju se, uz ostalo, postavljanje stenta, potom bajpasa, bolesti srca, krvnih žila, akutni ugrušci. Dugo se opremao prostor, samo uređaj je 2019. koštao 4 milijuna i 700 tisuća kuna. Dvije se godine usavršavao kadar, kaže ravnateljica Bolnice Irena Hrstić.


Kardiolog Daglas Dodić se s kolegama usavršavao u Izoli i Rijeci. Sve će to rasteretiti KBC Rijeka, kaže intervencijski kardiolog Tomislav Jakljević. U medicinskom timu je sestra Delita Veselica. Pacijenti su zadovoljni, a i župan Boris Miletić.


Opća bolnica Pula, čiji je osnivač Istarska županija, napokon ima invazivni laboratorij za koronarografiju, kadar i opremu za ove važne preglede koje su Istrani dosad morali obavljati najčešće u Rijeci ili Zagrebu.


Opširnije poslušajte u nastavku.

Početak programa intervencijske kardiologije u Općoj bolnici Pula - 3.2.2023.

U Puli predstavljen program intervencijske kardiologije

U Puli predstavljen program intervencijske kardiologije

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici