Hrvatski radio

Radio Pula

Stetoskop 03.10.2016.

03.10.2016.

14:30

Autor: Hrvatski Radio

mag. pharm Vanda Janko (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

mag. pharm Vanda Janko (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Ozonoterapija ili terapija ozonom pomaže organizmu da se sam regenerira i da zacijeli. Nažalost, kod nas se ovaj način liječenja još ne primjenjuje dovoljno, kaže mi gošća, magistra farmacije Vanda Janko.

Ozon liječi puno bolesti. Kod bronhitisa ili bronhijalne astme ozon se primjenjuje intravenozno. Kod dijabetičara je problem zacjeljivanja tkiva i tu je ozonoterapija više nego dobrodošla. Riječ je o potpuno bezbolnoj i za pacijente sigurnoj terapiji.

Ozonoterapija se primjenjuje u stomatologiji, dermatologiji, pulmologiji, internoj medicini, kirurgiji, ortopediji i reumatologiji – kod reumatizma, artritisa, lumboišijalgije…

To je terapija ozonom, dakle visokoaktivnim oblikom čistog kisika, spada u prirodne terapije odnosno u komplementarnu medicinu i koristi se u općoj medicini i stomatologiji a svrha joj je regeneracija oštećenih tkiva i ubrzanja njegova cijeljenja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici