Hrvatski radio

Radio Pula

Stetoskop 04.05.2020.

04.05.2020.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Volonterski centar Istre pokrenuo značajne programe za pomoć tijekom krize zbog koronavirusa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Volonterski centar Istre pokrenuo značajne programe za pomoć tijekom krize zbog koronavirusa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošće Tatjane Kaštelan su Aleksandra Lera i Sanja Matijaš. O ciklusu webinara – seminara/predavanja/radionica na internetu koji je već krenuo s temom 'Kava s psihologom – webinar o mentalnom zdravlju'. To je, naime, naziv seminara koji je održan na internetu putem ZOOM platforme, a može se pogledati na Youtube kanalu. Organizator je Volonterski centar Istra (VCI), u sklopu projekta 'Volontiranje je ukljuKLJUČivanje', koje provodi u partnerstvu s Dječjim domom 'Ruža Petrović' te Domom za odgoj djece i mladeži Pula.

Namjera ciklusa webinara je pružiti važne informacije iz područja zdravlja, zapošljavanja i aktivnog sudjelovanja u društvu. Namijenjen je svima, s posebnim naglaskom na mlade. Prva tema bila je mentalno zdravlje, a gost psiholog pri Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije Velimir Todorović. Predavanje se može pogledati i na Youtube kanalu Volonterskog centra Istre, kaže stručna suradnica Sanja Matijaš, a ovakvih će edukativnih virtualnih susreta biti još; razgovarale smo pred prvi.

Volonterski centar Istra pruža brojne programe pomoći ali i edukacije građana o volontiranju koje je možda potrebnije nego ikad, ističe projektna voditeljica u VCI-ju Aleksandra Lera. U ovoj korona krizi, u kojoj se suočavamo s brojnim izvanrednim situacijama, jako je puno potrebitih ali i potrebe za stjecanjem znanja i načina kako pomoći. Jer važno je htjeti, ali i znati kako pružiti pomoć.

Gošće Tatjane Kaštelan Sanja Matijaš i Aleksandra Lera

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici