Hrvatski radio

Radio Pula

Stetoskop 07.08.2019.

07.08.2019.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

dr. med. Predrag Mamontov, voditelj Odjela urologije Opće bolnice Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

dr. med. Predrag Mamontov, voditelj Odjela urologije Opće bolnice Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gost Tatjane Kaštelan je Predrag Mamontov, predsjednik rovinjske Udruge 'Martišnjak z muštaci' koja brine o muškom zdravlju te voditelj Odjela urologije Opće bolnice Pula. Prevencija muškoga zdravlja izuzetno je važna. Radimo na edukaciji i osvješćivanju populacije kako bi se građani odazvali na ove značajne zdravstvene preglede, ističe dr. med. Predrag Mamontov.

Sve više muškaraca ima problema s bolestima modernoga doba. Tu mislimo na tumore prostate i testisa te na psihičke poremećaje koji nerijetko, nažalost, dovode do samoubojstava. Krajnji je cilj, osnovni moto i namjera pomoći muškarcima da žive dulje, sretnije i zdravije.

Udruga 'Martišnjak z muštaci', u prijevodu 'Brkati studeni', u skladu je s globalnim javnozdravstvenim pokretom Movember, koji je nastao 2003. godine u Australiji. No, udruga ne djeluje samo u studenome, već i u proljeće, a i ljeti. Održane su brojne edukativne radionice diljem Istre. Ne samo o muškom zdravlju, već i o ovisnosti, cijepljenju djece... A bit će ih još.

U srpnju je u Rovinju, podno Svete Eufemije na takozvanom Starom groblju, održano druženje uz izvrstan argentinski bend, u kolovozu je tu gostovanje teatra Ulysses... Dok su tijekom godine neizostavne sportsko-rekreativne aktivnosti. Tako se uz zanimljive evente i druženje na nekonvencionalan način promiče važnost godišnjih pregleda muškaraca.

Gost Tatjane Kaštelan Predrag Mamontov

Predrag Mamontov gost Stetoskopa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Predrag Mamontov gost Stetoskopa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici