Hrvatski radio

Radio Pula

Stetoskop 07.10.2019.

07.10.2019.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Nataša Vitasović, predsjednica Kluba žena liječenih od raka Gea (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Nataša Vitasović, predsjednica Kluba žena liječenih od raka Gea (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošća Tatjane Kaštelan je Nataša Vitasović, predsjednica Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula. O svemu što treba znati kako bi se izliječila bolest, jer to je moguće, svjedoče nam brojne članice udruge Gea. One su velika podrška jer su prošle težak put liječenja raka dojke, ali su na kraju uspjele pobijediti ovu bolest!

U povodu Dana ružičaste vrpce i Ružičastog mjeseca usmjerenih u prevenciju raka dojke, jučer je u Puli održana humanitarna utrka 'Pregledom do osmijeha', u organizaciji Kluba žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula i uz tehničku podršku Atletskog kluba Medulin.

Atletska utrka i rekreativna šetnja startale su u 11 sati s pulske Portarate, a 155 trkača i 50-ak šetača gradom je poslalo poruku o važnosti redovitih preventivnih pregleda dojki i rekreaciji za zdravlje. Utrka je imala i humanitarni predznak. Startninom i dobrovoljnim prilozima prikupljeno je 20.839 kuna za rad i aktivnosti Kluba Gea. Trčalo se pulskim ulicama u četiri koncentrična kruga, uključujući i uspon na Kaštel.

Trasa i šetnje simbolizirali su dojku, ali i teški put koje žene liječene od karcinoma dojke moraju proći kako bi pobijedile ovu opaku bolest. Trasu dugu 6.300 m prvi je istrčao Goran Modrušan, za njim je u cilj ušao Christian Gallo, a na trećem je mjestu Edin Čivić. Među ženama prva je bila Ivana Grgurević, za njom je u cilj ušla Irena Mosić Šajatović, a treća je bila Rafaela Urlić Drmić.

Gošća Tatjane Kaštelan Nataša Vitasović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici