Hrvatski radio

Radio Pula

Stetoskop 12.10.2020.

12.10.2020.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Helena Babić, voditeljica Prihvatilišta za beskućnike Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Helena Babić, voditeljica Prihvatilišta za beskućnike Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošća Tatjane Kaštelan je Helena Babić, voditeljica Prihvatilišta za beskućnike pri Crvenom križu Pula i potpredsjednica Hrvatske mreže za beskućnike. Epidemija koronavirusa donosi nove izazove i zahtjeve budući da broj beskućnika i u Hrvatskoj, nažalost, raste. O Prihvatilištu za beskućnike koje u Puli postoji od 2012. godine te o planovima kako bi se 'osobe koje nemaju krov nad glavom' zbrinule, a njih je i u Istri, nažalost, sve više.

Ovogodišnji Svjetski dan beskućnika, 10. listopada, obilježen je u znaku globalne pandemije zbog koje se u Hrvatskoj i svijetu znatno povećao broj beskućnika. Premda nema realnog podatka koliko je beskućnika u Istri, praksa i stanje na terenu pokazuju da su potrebe za prihvatilištem svakog dana sve veće. Potvrđuje to Helena Babić, voditeljica prihvatilišta za beskućnike pri Gradskom društvu Crvenog križa Pula te potpredsjednica Hrvatske mreže za beskućnike.

U povodu Svjetskog dana beskućnika koji je obilježen 10. listopada dvodnevnim susretom i javnom tribinom u Karlovcu, mjerodavnim državnim te tijelima lokalne i područne samouprave kao i stožerima civilne zaštite, upućen je apel kako je krajnje vrijeme da se pobrinu i za osobe koje borave na javnim mjestima te mjestima koja nisu namijenjena stanovanju.

‘Nitko gladan, nitko bez krova nad glavom i nitko bez podrške’ – moto je Hrvatske mreže beskućnika.

Gošća Tatjane Kaštelan Helena Babić

Helena Babić, voditeljica Prihvatili šta za beskućnike Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Helena Babić, voditeljica Prihvatili šta za beskućnike Pula (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici