Hrvatski radio

Radio Pula

Stetoskop 14.06.2021.

14.06.2021.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Dr. med. spec. Jasmina Simović Medica gošća Stetoskopa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Dr. med. spec. Jasmina Simović Medica gošća Stetoskopa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošća Tatjane Kaštelan je dr. med. spec. Jasmina Simović Medica, voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Pula. Zdrav si ako možeš darivati krv, koja je neprocjenjiva i uvijek potrebna. Krv ništa ne može zamijeniti, a danas je, tijekom epidemiološkog korona razdoblja, posebno potrebna te je ovo i poziv građanima na darivanje dragocjene životne tekućine. Svjetski je dan dobrovoljnih darivatelja krvi! Čestitamo im!

Krv može darivati svaka zdrava osoba od 18 do 65 godina odnosno do 70 uz liječničko dopuštenje. Pri jednom darivanju donira se 450 mililitara krvi, a sam čin darivanja traje 8 do 12 minuta. Velika je to stvar jer izravno pomažemo spašavanju ili poboljšanju kvalitete tuđega života što je neprocjenjivo, ističe dr. med. spec. Jasmina Simović Medica, voditeljica Odjela za transfuzijsku medicinu Opće bolnice Pula.

Ukoliko želite i Vi postati darivatelj krvi, krv možete donirati svakog četvrtka od 9 do 17 sati (dnevni odmor od 14 do 14 i 30) na adresi Negrijeva 6, Pula (bivši  Odjelu za transfuziologiju Opće bolnice Pula)., poručuju iz Crvenog križa Pula.

Gošća Tatjane Kaštelan Jasmina Simović Medica

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici