Hrvatski radio

Radio Pula

Stetoskop 16.11.2020.

16.11.2020.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Teuta Grdinić, Monika Buršić i Slobodka Arsova Čuturilo gošće Stetoskopa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Teuta Grdinić, Monika Buršić i Slobodka Arsova Čuturilo gošće Stetoskopa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošće Tatjane Kaštelan su Teuta Grdinić, Slobodka Arsova Čuturilo i Monika Buršić iz udruge Primalja i obitelj. U godini smo medicinskih sestara i primalja tijekom koje ističemo važnost ovih zvanja. Građani, sudeći prema anketi koju možete poslušati, i ne znaju baš puno o primaljama. No, zato je udruga Primalja i obitelj i osnovana. Da educira. Prva takva na ovom prostoru, u nekoliko godina izuzetno je puno doprinijela, educirala i povezala se s trudnicama i obiteljima.

Teuta Grdinić i Slobodka Arsova Čuturilo, obje su prvostupnice primaljstva i prvostupnice sestrinstva. Odlučile su prije tri godine krenuti s udrugom Primalja i obitelj radi promocije ovoga zvanja. Danas su se toliko povezale s rodiljama im se i nakon poroda javljaju s bebama. Slobodka je autorica prvog edukativnog videa Mirni porod koji je dostupan na platformi Abilissima.com. Tu je i škola dojenja, također novost na ovom prostoru, budući da je Teuta prva međunarodna savjetnica za dojenje u Istri.

Lice primalje je važno, pričaju Teuta, Slobodka i Monika Buršić, koja je kao tajnica od početka u udruzi i s dobrim timom radi na olakšavanju ženama i obiteljima tijekom trudnoće i poroda. Primalju žene žele vidjeti na porodu. To isto lice, taj isti glas, koji su slušale tijekom trudnoće, koji im ulijeva sigurnost i snagu.

Prostor udruge je u Zagrebačkoj ulici broj 23, preko puta žute škole. Informacije se mogu dobiti na telefon 095 890 64 87 i putem messengera odnosno facebookom te e-mailom na info@primaljaiobitelj.com.

Gošće Tatjane Kaštelan Teuta Grdinić, Slobodka Arsova Ćuturilo i Monika Buršić

Galerija
Teuta Grdinić, Monika Buršić i Slobodka Arsova Čuturilo gošće Stetoskopa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT), Foto: -/-
Teuta Grdinić, Monika Buršić i Slobodka Arsova Čuturilo gošće Stetoskopa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici