Hrvatski radio

Radio Pula

Stetoskop 19.04.2021.

19.04.2021.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Jan Franjul gost Stetoskopa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Jan Franjul gost Stetoskopa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gost Tatjane Kaštelan je Jan Franjul, voditelj zdravstvenog programa projekta R.O.J.C. usmjerenog, uz ostalo, očuvanju našeg zdravlja. Projekt 'R.O.J.C. – Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo' nudi osam besplatnih vrijednih predavanja i radionica za građana tijekom epidemije koronavirusa. Fizioterapeuti, nutricionisti, psiholozi, brojni stručnjaci sudjeluju svojim znanjem, savjetima i interakcijom s građanima.

Radionice projekta 'R.O.J.C. – Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo' održavaju se utorkom online putem zoom platforme. Osam izuzetno korisnih predavanja za zdravlje tijekom epidemije koronavirusa mogu pomoći građanima u psihofizičkom radu na sebi. Jan Franjul, voditelj zdravstvenog programa projekta ističe kako su predavanja dostupna svima uživo, a mogu se pogledati i naknadno. Izravno na portalu Rojcnet, na facebooku ili naknadno na facebook stranici.

Teme predavanja odnosno dosadašnjih radionica su:

'Važnost tjelesne aktivnosti kod djece';

'Važnost održavanja tjelesne aktivnosti u doba pandemije';

'Važnost tjelesne aktivnosti u starijoj dobi';

'Važnost tjelesne aktivnosti za osobe s invaliditetom'.

Tema petog predavanja, koje je na rasporedu u utorak, 27. travnja je 'Tjelesna aktivnost u prevenciji, liječenju i rehabilitaciji srčanožilnih bolesti'. O tome će govoriti fizioterapeutkinja Suzana Grujić-Lopar. Početak je u 18 sati i traje do 19 i 30.

Savez udruga Rojca provodi projekt u partnerstvu s Gradom Pula i udrugama Zelena Istra, Čarobnjakov šešir i Merlin, a sufinancira ga Europska Unija iz Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, iz Europskog socijalnog fonda.

Gost Tatjane Kaštelan Jan Franjul

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici