Hrvatski radio

Radio Pula

19:15 / 20.02.2017.

Autor: Hrvatski Radio

Stetoskop 20.02.2017.

Sanja Subotić, psihologinja (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Sanja Subotić, psihologinja (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gošća Tatjane Kaštelan je psihologinja Sanja Subotić. U Tjednu psihologije, tijekom kojega je u Istri organizirano niz edukativnih aktivnosti za građane, doznajemo - kakva je korist od psihologije.

U Hrvatskoj je počeo Tjedan psihologije, u kojemu je glavna namjera približiti ovu struku široj društvenoj zajednici. Tim su povodom predstavnici Društva psihologa Istre priredili bogat edukativni program u jubilarnom, desetome Tjednu psihologije u Istri.

Psihologinja Marlena Plavšić iz Društva psihologa Istre kaže kako psiholozi nisu ovdje za nas samo kada su problemi u pitanju, već je njihovo znanje i iskustvo dragocjeno u našoj svakodnevici.

U nizu edukativnih aktivnosti namijenjenih svim dobnim skupinama; od djece, trudnica, gospodarstvenika i osoba treće životne dobi.

Svaki dan, primjerice, u Hrvatskoj igre na sreću igra od osamsto do milijun i dvjesto tisuća ljudi. Priručnik za pomoć obiteljima ovisnika o kocki koji se sami ne mogu oduprijeti „igrama na sreću", bit će predstavljen u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula u 18 sati; autor je psiholog Pino Tuftan.

Jutros je u Poreču psiholog Andrija Štark srednjoškolcima govorio o „Zdravim i nezdravim partnerskim odnosima mladih".

Raspored svih sadržaja Društva psihologa Istre koji su besplatni nalaze se na internetskim stranicama Društva psihologa Istre www.dpi.hr.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici