Hrvatski radio

Radio Pula

Stetoskop 21.05.2018.

21.05.2018.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

dr. sc. Nediljko Landeka (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

dr. sc. Nediljko Landeka (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gost Tatjane Kaštelan je dr. sc. Nediljko Landeka, voditelj Odjela za deratizaciju, dezinsekciju i dezinfekciju Službe za epidemiologiju Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. O bolestima koje prenose insekti. Koje opasnosti vrebaju tijekom toplih mjeseci u godini i kako se zaštititi.

U Hrvatskom prirodoslovnom muzeju od 22. svibnja postavljena je izložba 'KOMARCI - najsmrtonosnije životinje na Zemlji'. Nastala je kao rezultat suradnje Hrvatskog prirodoslovnog muzeja, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar te Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Autori izložbe dr. sc. Iva Mihoci i Petar Crnčan sa suradnicima dr. sc. Nediljkom Landekom i dr. sc. Anom Klobučar prikazat će vrijedne zbirke komaraca u Republici Hrvatskoj, važne biološke karakteristike ove značajne vektorske skupine, kao i životni ciklus komarca.

Izložbom se prezentiraju invazivne vrste komaraca te načini njihovog unosa kao i snažan vektorski potencijal. Prikazuju se i brojne metode suzbijanja komaraca u Hrvatskoj i to u različitim stadijima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

3 dana

Pulska noć

Pulska noć

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici