Hrvatski radio

Radio Pula

Stetoskop 21.09.2020.

21.09.2020.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Svjetski dan Alzheimerove bolesti obilježen u Puli (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Svjetski dan Alzheimerove bolesti obilježen u Puli (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gosti Tatjane Kaštelan su Vesna Grubišić-Juhas, Doris Apostolovski, Vlasta Ereš, Elena Puh Belci i Ivica Šain. Predstavnici pulskog sustava prevencije i skrbi za osobe oboljele od demencije i njihove obitelji. Na Svjetski dan Alzheimerove bolesti govorimo o ovom sve većem javnozdravstvenom problemu te o podršci osobama s demencijom i njihovim obiteljima.

Gosti su ravnateljica Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Vesna Grubišić-Juhas. Potom Doris Apostolovski, psihologinja i voditeljica Odjela za demencije Doma za starije osobe Alfredo Štiglić, koja radi kao radno okupacijski terapeut. Također, Vlasta Ereš, socijalna radnica i voditeljica Savjetovališta za obitelji Doma za starije osobe Alfredo Štiglić. Zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci te dr. med. Ivica Šain, voditelj Odjela za psihijatriju Opće bolnice Pula.

Besplatno Savjetovalište pri Domu Alfredo Štiglić Pula, bez uputnice za pomoć oboljelima, obiteljima, ali i svim građanima funkcionira umreženo već godinama. Cilj je smanjiti ovaj javnozdravstveni problem, jer s produljenjem životnog vijeka ide i demencija, a nažalost sve je veći broj mlade oboljele populacije. Govorimo o stanju, liječenju i prevenciji.

U suradnji s pulskom galerijom Cvajner, njezinom vlasnicom Gorkom Ostojić Cvajner, postavljena je izložba radova nastalih u svakodnevnom radu s osobama s demencijom Doma Alfredo Štiglić. Izložba se može razgledati od 19. do 22. rujna.

Gosti Tatjane Kaštelan Vesna Grubišić-Juhas, Doris Apostolovski, Vlasta Ereš, Elena Puh Belci i Ivica Šain

Galerija
Svjetski dan Alzheimerove bolesti obilježen u Puli (foto: Tatjana Kaštelan/HRT), Foto: -/-
Svjetski dan Alzheimerove bolesti obilježen u Puli (foto: Tatjana Kaštelan/HRT), Foto: -/-Svjetski dan Alzheimerove bolesti obilježen u Puli (foto: Tatjana Kaštelan/HRT), Foto: -/-Svjetski dan Alzheimerove bolesti obilježen u Puli (foto: Tatjana Kaštelan/HRT), Foto: -/-Svjetski dan Alzheimerove bolesti obilježen u Puli (foto: Tatjana Kaštelan/HRT), Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici