Hrvatski radio

Radio Pula

Stetoskop 22.03.2021.

22.03.2021.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Aleksandar Stojanović, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo IŽ (foto: Mauro Giorgi/HRT)

Aleksandar Stojanović, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo IŽ (foto: Mauro Giorgi/HRT)

Foto: - / -

Gost Tatjane Kaštelan je Aleksandar, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. O pandemiji odnosno epidemiji koronavirusa, posljedicama i životu s ovom bolešću. O tome što je s cijepljenjem i cjepivima u Istarskoj županiji te kako se najbolje nositi odnosno prevenirati ovu bolest.

U Istri je preko 15 tisuća cijepljenih osoba, od kojih gotovo četiri tisuće s dvije primljene doze. Povećana incidencija novozaraženih u zadnjih desetak dana slika je otvorenijih sustava – i to školskog, potom djelomičnog popuštanja mjera u ugostiteljstvu, te promjena amaterskom sportu i treniranju, kaže ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, dr. med. spec. Aleksandar Stojanović.

Britanski soj virusa je prisutan u Hrvatskoj i u Istri. Brzo se širi, ali nema težu kliničku sliku; sada je s 50% u populaciji. Nije nam cilj zatvaranje, već život i prilagodba novom načinu ponašanja u kojemu je važno pridržavati se epidemioloških mjera zaštite te na taj način od virusa čuvati sebe i druge. S dr. Stojanovićem i o širem djelovanju sada Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije. Razgovarali smo 17. ožujka.

Gost Tatjane Kaštelan Aleksandar Stojanović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici