Hrvatski radio

Radio Pula

Stetoskop 29.01.2015.

29.01.2015.

09:10

Autor: Hrvatski Radio

Stetoskop

Stetoskop

Foto: - / -

Gradnja opće bolnice u Puli konačno je i formalno počela nakon dugih 15 godina intenzivnih priprema. Investicija je vrijedna 450 milijuna kuna, od čega 300 milijuna plaća država, a ostatak Istarska županija. Sa sanacijskom upraviteljicom Opće bolnice Pula razgovara Elvis Mileta.

U Stetoskopu govorimo i o cijepljenju djeteta protiv ospica. Naime, otvorilo se pitanje nužnosti ili ne cijepljenja djece protiv dječjih bolesti kao što su ospice ili rubeola.

U Istarskoj županiji, posebice u gradu Puli, raste broj roditelja koji ne žele redovito cijepiti djecu protiv raznih bolesti, pa tako i ospica. No, preporuka je struke da se djeca ipak cijepe. Tim povodom Kornelija Benazić razgovara s Vlastom Skopljak sa Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici