Hrvatski radio

Radio Pula

Stetoskop 30.05.2019.

30.05.2019.

19:15

Autor: Hrvatski Radio

Jan i Marisstella Bolić (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Jan i Marisstella Bolić (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Gost Tatjane Kaštelan je Jan Bolić. Mladi pisac iz Rijeke, koji je iza sebe već ostavio tri knjige. Prva je zbirka poezije 'Trenutci' objavljena 2016. godine, druga je naslova 'Može biti lijepo' iz 2017. Treća je, pak, roman, krimić 'Težina stvarnosti' koju je Jan napisao i izdao prošle godine. Jan boluje od spinalne mišićne atrofije.

Jan boluje od spinalne mišićne atrofije tipa 2. To je bolest koja brzo napreduje i zbog koje on gotovo ništa sam ne može pomaknuti. On se, kao i sve osobe koje boluju od ove progresivne bolesti bori da se lijek spinraza odobri i osobama koje su starije od 18 godina, a ne samo mlađima.

Unatoč svemu, Jan je najveća inspiracija. I bez obzira na progresiju bolesti on danas piše novi roman. Predstavio se na nedavno održanoj Inspire me konferenciji u Puli. Njegova životna priča je jedinstvena, a poručuje kako treba slijediti svoje snove te kako je sve moguće ako to želiš.

Ovo nije samo Janova priča, već priča sviju nas, jer je zdravstvo odraz našeg stupnja razvoja.

Gost Tatjane Kaštelan Jan Bolić

Jan Bolić gost Stetoskopa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Jan Bolić gost Stetoskopa (foto: Tatjana Kaštelan/HRT)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici