Hrvatski radio

Radio Pula

Stetoskop – Gošća Tatjane Kaštelan je Sanja Subotić, o mentalnom zdravlju u Tjednu psihologije u Istri – 20.2.2023.

20.02.2023.

17:27

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Sanja Subotić u Stetoskopu o Tjednu psihologije u Istri

Sanja Subotić u Stetoskopu o Tjednu psihologije u Istri

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Gošća Tatjane Kaštelan je Sanja Subotić iz Društva psihologa Istre. Počeo je, naime, 16. Tjedan psihologije u Istri, a uz slogan 'Čuvajmo (mentalno) zdravlje!' Društvo psihologa Istre pripremilo je više od 60 različitih aktivnosti diljem Poluotoka. Temeljni je cilj pozvati građane da se uključe te ih potaknuti da se brinu o svom mentalnom zdravlju.

Besplatna psihološka savjetovanja, predavanja, radionice i okrugli stolovi dio su bogatog programa 16. Tjedna psihologije u Istri, koji je namijenjen građanima svih dobnih skupina, struka i područja rada, a održava se u brojnim istarskim gradovima. U Buzetu će tako, primjerice, biti održan pub kviz o temi 'Psihologija svuda oko nas' kako bi se vidjelo kakav je stav građana prema psihološkoj pomoći, ističe psihologinja Sanja Subotić iz Društva psihologa Istre.


Reportažni prikaz iz Županijskog dnevnika HRT Radio Pule poslušajte u nastavku.

Počinje 16. Tjedan psihologije u Istri

U Tjednu psihologije brojna su besplatna savjetovanja naših psihologa diljem Istre i pozivamo građane da se uključe. Važno je raditi na sebi, a vrata Društva otvorena su za sve.

Sanja Subotić

'Dijete i igra', 'O dobrobitima psihološkog savjetovanja', 'Čuvaj mentalno zdravlje – poveži se sa sobom' te 'I meni treba podrška – psihološka pomoć roditeljima djece s teškoćama u razvoju', samo su neke teme. Naglasak je na pomoći pojedincu, djeci i obiteljima nakon epidemije koronavirusa, u jeku opterećujućih svjetskih zbivanja.


Svatko može pronaći nešto za sebe, no važno je krenuti, kaže Sanja. Emisiju Stetoskop Tatjane Kaštelan u kojoj gostuje Sanja Subotić poslušajte u nastavku.

Gošća Tatjane Kaštelan u Stetoskopu je Sanja Subotić iz Društva psihologa Istre - 20.2.2023.

Sanja Subotić Gošća Stetoskopa - najavljujemo Tjedan psihologije u Istri

Sanja Subotić Gošća Stetoskopa - najavljujemo Tjedan psihologije u Istri

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Za sve aktivnosti potrebna je prethodna prijava na e-mail, dok se program nalazi na internetskim stranicama dpi.hr. Aktivnosti su besplatne, a organizira ih Društvo psihologa Istre u sklopu sveobuhvatnog programa Hrvatskoga psihološkog društva.


Stetoskop poslušajte večeras na frekvencijama HRT Radio Pule, ovdje iznad ili pak na podcastu Stetoskop. Do slušanja i čitanja!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici