Hrvatski radio

Radio Pula

Stetoskop – Gošća Tatjane Kaštelan Lidija Košir - pojedinac - obitelj - društvo

05.01.2023.

Zadnja izmjena 00:00

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Lidija Košir gošća Stetoskopa

Lidija Košir gošća Stetoskopa

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Gošća Tatjane Kaštelan je Lidija Košir, s kojom propitujemo pojedinca u društvu, razgovaramo o obitelji i bližnjima, važnim značajkama koje oblikuju pojedinca u društvenoj zajednici.

Lidija Košir voditeljica je grupne terapije u smjeru psihoanalize, bavi se savjetodavnim radom, a završila je i teologiju. Upravo spoj teologije, psihe i pedagogije ono je na čemu temeljimo razgovor o našemu mentalnom zdravlju u Stetoskopu.


Mentalno zdravlje izuzetno je važno, a naši stručnjaci mogu pomoći građanima, poglavito nakon razdoblja obilježenog pandemijom koronavirusa, koje je iza sebe ostavilo traga na pojedinca i na društvo.


U nastavku poslušajte dvije emisije Stetoskop u kojemu gostuje Lidija Košir. U prvoj emisiji razgovaramo o pojedincu u društvu, njegovu mentalnom zdravlju vezanom uz blagdane. O vjeri u sebe, o Božiću, nadi, miru i štalici, koja simbolizira Isusa. Evo je u nastavku.

Lidija Košir u Stetoskopu Tatjane Kaštelan: Pojedinac u društvu

U drugoj emisiji govorimo o pojedincu i obitelji. Djeca imaju pravo na svoje krize i borbe, i ne uskraćujmo im to. Mi smo njihova podrška, želimo da ojačaju i budu jaki za suživot u društvenoj zajednici. A mi smo im podrška u životu. Emisiju poslušajte u nastavku.

Lidija Košir u Stetoskopu Tatjane Kaštelan: Pojedinac i obitelj

Ono što valja znati i nakon Božića! Djeca imaju pravo na svoje krize i borbe, ne uskraćujmo im to. Pustimo ih da sami otkrivaju svijet, a mi smo im uvijek podrška. Božić nije za nama – štalica koja simbolizira Isusovo srce, neka u nama kuca plemenito srce tijekom cijele godine. 


Stetoskop slušajte ponedjeljkom između 19 i 20 sati, ovdje ili na podcastu Stetoskop. Do slušanja i čitanja!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici