Hrvatski radio

Radio Pula

Stetoskop - Gost Tatjane Kaštelan Aleksandar Stojanović, Konferencija o zdravim životnim stilovima i akcija 'Hoditi i zdravi' biti su pred nama

11.04.2023.

17:16

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Gost Stetoskopa Aleksandar Stojanović

Gost Stetoskopa Aleksandar Stojanović

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Gost Tatjane Kaštelan je Aleksandar Stojanović, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije (NZJZIŽ). Nastavni zavod za javno zdravstvo Istarske županije, nakon višegodišnje stanke zbog epidemije koronavirusa, ove godine ponovno organizira akciju pješačenja u cijeloj Istri 'Hoditi i zdravi biti', u subotu 22. travnja. Tomu će prethoditi Konferencija o zdravim životnim stilovima 'Zajedno s Vama do zdravlja', koja će se 20. travnja održati u Rovinju.

Kako preskočiti mentalni zid comfort zone, Rekreacija kao potreba suvremenog čovjeka i koliko je tjelesna aktivnost važna za naše zdravlje - samo su neke teme Konferencije o zdravim životnim stilovima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo, kaže ravnatelj Zavoda Aleksandar Stojanović. Bit će riječi i o Savjetovalištu za prehranu, te o izazovima programa promjene ponašanja kod pretilosti, a naglasak će biti i na brizi o mentalnom zdravlju. Nakon konferencije uslijedit će u subotu akcija pješačenja 'Hoditi i zdravi biti', a uključeni su svi istarski gradovi.


Konferencija o zdravim životnim stilovima 'Zajedno s vama do zdravlja' i akcija pješačenja 'Hoditi i zdravi biti' – dugi niz godina potiču građane svih dobnih skupina da se pokrenu te krenu brinuti o svom tijelu i umu, jer prevencija nekroničnih zaraznih bolesti izuzetno je važna. Sve informacije o akciji su na internetskim stranicama Zavoda i istarskih gradova.


Aktivnosti, planovi, prevencija. Koronavirus. Manifestacije. Investicije. O svemu tome i još brojne informacije doznajemo u Stetoskopu. Poslušajte u nastavku.

Gost Stetoskopa Tatjane Kaštelan Aleksandar Stojanović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici