Hrvatski radio

Radio Pula

Tjedan mozga i Dani otvorenih vrata Neurologije Opće bolnice Pula

13.03.2023.

09:30

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Dr. Dolores Janko-Labinac i dr. Frederic-Ivan Silconi s cijelim timom Neurologije otvoreni su građanima za sva pitanja

Dr. Dolores Janko-Labinac i dr. Frederic-Ivan Silconi s cijelim timom Neurologije otvoreni su građanima za sva pitanja

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Opća bolnica Pula po 22. put otvara svoja vrata građanima kako bi ih informirala i educirala o bolestima mozga te njihovoj prevenciji. U ponedjeljak stoga počinje Tjedan Mozga i Dani otvorenih vrata Neurologije s brojnim sadržajima.

'Moždani udar – vrijeme za mozak', 'Glavobolja i život s glavoboljom' te 'Psihogeni neepileptični napadi', naslovi su predavanja iza kojih će liječnici odgovarati na pitanja građana. Ova predavanja će se održati u srijedu, 15.3. od 18 sati u prizemlju zgrade Stacionara.


A sve počinje danas, 13.3. u 15 sati na neurološkoj poliklinici iznad centralnog laboratorija, kaže dr. med. spec. neurologinja Dolores Janko-Labinac. S dr. med. spec. neulologom Fredericom-Ivanom Silconijem i cijelim timom Neurologije pulske Bolnice odgovarat će na pitanja građana o problemima i poteškoćama koje imaju s mozgom te kako si pomoći.


Koordinator Tjedna mozga je krovna udruga FENS – Federacija europskih neuroznanstvenih društava, a cilj je popularizirati neuroznanost te podići svijest o važnosti istraživanja mozga. 21 stoljeće je 'Stoljeće mozga', stoga usvajajmo zdrave životne navike jer je to važno za prevenciju moždanih bolesti.


Svi su programi besplatni, liječnici dostupni za odgovore s glavnim ciljem, a to je informirati i educirati građane o neuroznanosti i novostima u području neurodegenerativnih bolesti.


Organizatori su članovi stručnog tima neurologa OB Pula, medicinske sestre i preddiplomskog stručnog studija Sestrinstva Medicinskog fakulteta u Puli.


U nastavku poslušajte opširnije, iz Županijskog dnevnika HRT Radio Pule.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici