Hrvatski radio

Radio Pula

U Općoj bolnici Pula nema problema kada su norme liječnika u pitanju

03.06.2022.

17:01

Autor: Tatjana Kaštelan / HRT Radio Pula

Opća bolnica Pula

Opća bolnica Pula

Foto: Tatjana Kaštelan / HRT

Ministar zdravstva Vili Beroš najavio je reguliranje rada liječnika u javnom i privatnom sektoru. Iz Ministarstva, naime, traže od ravnatelja zdravstvenih ustanova analizu učinkovitosti zdravstvenih djelatnika koji rade u oba sektora. Liječnici će, ističu, moći raditi privatno tek nakon što ispune normu rada u Bolnici. U Općoj bolnici Pula nema problema kada su norme u pitanju, kaže ravnateljica Irena Hrstić.

U principu je najava reguliranja rada liječnika dobra i to je ispravan pristup, smatra ravnateljica Opće bolnice Pula Irena Hrstić. Ukoliko postoje slobodni kapaciteti bolničkih liječnika, dozvoljava im se rad u privatnom sektoru, što je i dosad bilo slučaj. Podržavam to i za Opću bolnicu Pula, dodaje Hrstić. Dobro je da se uvedu normativi, da ih znamo po danu za svaku pretragu odnosno djelatnost.


Opširnije poslušajte u nastavku.

Liste čekanja i norme liječnika u Općoj bolnici Pula, 3. lipnja 2022.

Neuromagnet je pretraga na koju se kod nas najduže čeka. Dugo se čeka i na prvi pregled oftalmologa i kolordopler nogu, kaže Irena Hrstić. Uz zaostatke koje pacijenti u jeku epidemije koronavirusa nisu uspjeli odraditi, turistička sezona donosi povećanje opsega posla, poglavito u hitnoj službi. Djelatnici su cijelo vrijeme radili bez zastoja, a odmora još nema. Jer, unatoč jenjavanju epidemije koronavirusa, pred djelatnicima Opće bolnice Pula je izuzetno zahtjevno ljeto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Stetoskop

U Stetoskopu Tatjane Kaštelan o zdravlju i problemima u zdravstvu. Kontaktna emisija koja progovara o aktualnim problemima i najučestalijim bolestima današnjice sa savjetima o tome kako ih spriječiti i liječiti.

Poslušajte u Slušaonici