Hrvatski radio

Radio Pula

Županija pokrenula burzu zdravstvenih radnika

06.12.2022.

13:12

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Pixabay / Pixabay

Istarska županija je pokrenula burzu zdravstvenih radnika s ciljem ublažavanja problema nedostataka kadrova u ustanovama čiji je osnivač.


Uključene ustanove su Opća bolnica Pula, Nastavni zavod za hitnu medicinu IŽ, Nastavni zavod za javno zdravstvo IŽ, Istarski domovi zdravlja, Specijalna bolnica za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat“ Rovinj, kao i Domovi za starije osobe u Puli, Novigradu, Rovinju i Raši.


Na poziv koji je uputila Istarska županija javilo se ukupno 160 medicinskih sestara/tehničara te 60 liječnika, s kojima su ovih dana potpisani sporazumi, uz prethodno dobivenu dopusnicu ravnatelja matične ustanove. Prekovremeni rad u drugim ustanovama, obavljat će nakon onoga u matičnim.


Iz svake ustanove određen je koordinator koji će sukladno potrebama javljati o kadrovima koji nedostaju, a zdravstveni radnici, uključeni u burzu, moći će se potom i javljati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.