Hrvatski radio

Radio Pula

Advent u Puli od subote 26. studenoga

23.11.2022.

11:37

Autor: HRT

Vizual

Vizual

Foto: PFF / ustupljena fotografija

Ovogodišnji Advent u Puli prožet će kulturna, zabavna, glazbena i gastro ponuda a cijeli centar Pule će od 26. studenog do 8. siječnja obilovati programima za sve uzraste, s naglaskom na programe za najmlađe. 

Novosti na Adventu bit će žive jaslice na Trgu sv. Tome i rezidencija Djeda Mraza na Forumu, a Park grada Graza bit će cjelovita lokacija namijenjena najmlađima. Od glazbenih programa u Istarskom narodnom kazalištu održat će se koncert Radojke Šverko 21. prosinca i tradicionalni program humanitarnog karaktera „Božić u INK“, na kojemu će 23. prosinca nastupiti Jacques Houdek. Puljane i Puljanke očekuju tri dočeka Nove godine; onaj u podne na Portarati s Miom Dimšić i večernji s Ninom Badrić uz Le Monde i DJ Jan Plexy, dok će na Kaštelu godinu ispratiti Cubismo, uz Belfast Food i DJ Teddy Lee-


Program na Portarati započinje 26. prosinca s Kuzma & Shaka Zulu a nastavljaju Messerschmitt, ABOP, Whiskey Train, Antitodor, Eletrical Zhbrufadors, Atomsko sklonište, Nipplepeople, Lutke na koncu, Jonathan, Pips Chips & Videoclips, Let 3, Nola, Rifft Eu i Freaktion te The Night Express. Na Portarati će se održati i Gitarijada 15. prosinca, a legendarni sastav Pankrti nastupat će 22. prosinca. 


Dio je to glazbene ponude koje neće nedostajati ni na tradicionalnim jutrima na Tržnici, odnosno kod fontane u Ciscuttijevoj s glazbenim adventskim vijencem. Održat će se i tradicionalni Doček Sv. Nikole na Bunarini, 6. prosinca i doček Djed Mraza u pratnji moto kluba Twin Horn, a od 10. prosinca besplatno će prometovati i adventski vlakić. 


U Parku grada Graza odvijat će se brojni zabavni programi i predstave uz veseli luna park. Za slanje božićnih želja na raspolaganju će biti Poštanski ured Djeda Mraza. 


Na Forumu će se 3. prosinca otvoriti klizalište koje će biti u funkciji do 8. siječnja. Na dan otvorenja klizanje je besplatno, a cijena redovne ulaznice iznosit će 10kn u jutarnjem i 15kn u poslijepodnevnom terminu. Najam klizaljki iznosi 5kn, a cijena medvjedića za pomoć pri klizanju 10 kuna. Radno vrijeme od nedjelje do četvrtka je od 9 do 22 sata, odnosno petkom i subotom od 9 do 23. I ove godine, u suradnji s pulskim školama i vrtićima, predškolskim i školskim institucijama Puljštine, radnim danom od 9 do 13 sati osigurano je besplatno klizanje za djecu za organizirane skupine, uz prethodnu najavu. 


Program na Kaštelu koji i ove godine potpisuje Visualia; na vanjskim zidinama i u atriju Povijesnog i pomorskog muzeja Istre mapping će započeti s programom od 26. prosinca petkom i subotom od 17 do 22, odnosno za vrijeme školskih praznika svakodnevno do 30. prosinca. Atrij muzeja bit će obogaćen popratnim instalacijama i svjetlećim tunelom, a bit će osiguran i okrjepljujući punkt za roditelje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.