Hrvatski radio

Radio Pula

Akademija aktivni(h) u zajednici

31.01.2023.

11:56

Autor: HRT

Akademija aktivnih u zajednici

Akademija aktivnih u zajednici

Foto: snimka zaslona / Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva

Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva 3., 4. i 5.ožujka 2023. godine organizira Akademiju aktivni(h) u zajednici u Rastokama (Slunj). S tim u vezi, traži se "Aktivna trojka" odnosno 3 osobe od kojih je 1 osoba iz općinske ili gradske uprave, 1 osoba iz poslovnog sektora i 1 osoba iz civilnog sektora ili iz zajednice koje dolaze s područja Istarske, Primorsko goranske, Karlovačke, Sisačko-moslavačke ili Krapinsko-zagorske županije. Traži se "Aktivna trojka" koja želi doprinijeti društvenim promjenama u svojoj lokalnoj zajednici, zajedno pokrećući društvene programe i projekte.


Zajedno detektirajte i razradite 3 realne potrebe koje želite riješiti ili ideje koje želite provesti u zajednici, jer ipak malim promjenama postižemo veliki rezultat. Provedite 3 dana u Rastokama (Slunj) od 3. do 5. ožujka 2023. godine na Akademiji aktivni(h) u zajednici.


Na Akademiji će Vam pružiti potrebna znanja i društvene vještine da realizirate svoje ideje te da od potreba dođete do realnih rješenja. Svim sudionicima pokriveni su troškovi puta te troškovi boravka (noćenje i hrana).


Prijavi svoju „Aktivnu trojku“ na Akademiju aktivni(h) u zajednici, zajedno provedite društvene programe kojim ćete povećati društveni kapital svoje zajednice i osvojite vrijednu nagradu za svoju zajednicu!


ŠTO MORAŠ ZNATI PRIJE PRIJAVE NA AKADEMIJU AKTIVNI(H) U ZAJEDNICI


1. Što je bitno ?


 Bitno je da prepoznate 3 potrebe ili ideje koje želite riješiti ili provesti u svojoj zajednici (društvene programe provedene od 2018. do 2022. godine možete pogledati na sljedećem linku: https://youtu.be/KaZQ9jZf0Xs ).

 Bitno je da dolazite s područja 5 županija: Istarska, Primorsko-goranska, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Krapinsko-zagorska.

 Bitno je da se „Aktivna trojka“ sastoji od 3 ljudi, a da je 1 osoba iz općinske ili gradske uprave, 1 osoba iz poslovnog sektora i 1 osoba iz civilnog sektora ili iz zajednice.

 Zajedničko što „Aktivna trojka“ mora imati je želja i motivacija za pokretanje promjena u zajednicama i volja da zajedno nešto učine.


2. Što traže ?

 Traže ukupno 15 osoba za sudjelovanje u ovom posebnom programu, odnosno 3 osobe s područja 5 županija: Istarska, Primorsko-goranska, Karlovačka, Sisačko-moslavačka i Krapinsko-zagorska.

 Ako ste već sudjelovali u Programu Aktivni u zajednici, možete sudjelovati opet.


3. Što očekuju od Aktivne trojke?


 Očekuju da će „Aktivna trojka“ nakon sudjelovanja u Programu Aktivni u zajednici, u razgovoru sa prijateljima pričati o promjenama koje su napravili za svoju zajednicu.

 Očekuju da realiziraju tri društvena programa u svojoj županiji na način da uključe druge sudionike i pomagače.

 Očekuju da vam bude lijepo i korisno :-)


Prijavnica je dostupna na sljedećem linku: https://forms.gle/XvCTCveg2JMs5vsEA


ROK ZA PRIJAVU: nedjelja, 12. veljače 2023. godine.
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.