Hrvatski radio

Radio Pula

Besplatne autobusne linije na relaciji Trst – Poreč

26.03.2022.

12:42

Autor: HRT

Projekt Mimosa

Projekt Mimosa

Foto: Grad Poreč / ustupljena fotografija

Nakon što je lani tijekom sezone vrlo dobro prihvaćena, i ove godine nastavit će se usluga besplatnog specijalnog autobusa za prijevoz putnika i bicikala na relaciji Trst-Poreč i obrnuto, namijenjenog prvenstveno turistima i zaljubljenicima u biciklizam. 

Lani su, zahvaljujući EU projektu ICARUS (Intermodal Connections in Adriatic-ionian Region to Upgrowth Seamless solutions for passengers), putnici biciklisti vikendom imali besplatnu autobusnu liniju autobusom opremljenim specijalnom prikolicom za bicikle, kojim su mogli doći iz Trsta u Poreč u jutarnjim satima, biciklirati po stazama Poreča i Poreštine i navečer se istim autobusom vratiti u Trst ili se voziti samo u jednom smjeru, a povrat odraditi na dva kotača. 


Ove godine ista se usluga nastavlja se kroz projekt MIMOSA (Maritime and Multimodal Sustainable Passenger Transport Solutions and Services) u sklopu programa Interreg Italia-Hrvatska. U Istarskoj županiji projekt provodi Istarska razvojna agencija (IDA).


Ove će godine usluga krenuti u promet krajem travnja, a o načinima rezervacija i prometovanja javnost će biti obaviještena putem letaka, medija i društvenih mreža. Lani je uslugu koristilo šestotinjak korisnika, što je velik broj budući da je zbog epidemiološke situacije počela prometovati tek u srpnju. 

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Grad Poreč / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

4 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR