Hrvatski radio

Radio Pula

Božićna papiraonica

24.11.2022.

10:49

Autor: HRT

Božićna radionica Moj papir

Božićna radionica Moj papir

Foto: Šantadur / ustupljena fotografija

Od 18 do 20 sati, centar Šantadur u Medulinu u ciklusu "Božićna stvaraonica" radionicu "Božićna PAPIRAONICA by Moj Papir" održat će Ana Cvitić, magistra dizajna koja stoji iza umjetničkog i profesionalnog alter-ega i brenda, "Moj Papir".

Druga po redu radionica u ciklusu predbožićnih umjetničkih susreta u organizaciji udruge Sakramenski, bavit će se ručnom izradom papira koji kroz proces gotovo jednak onomu koji se koristio prije dvije tisuće godina u Kini, nastaje recikliranjem otpadnog, najčešće uredskog papira.


Umjetnost je ono što Ana stvara, jer u novi život odbačenog papira osim svojeg umijeća i drevne vještine, utiskuje biljčice, latice i pupoljke cvijeća…


Sudionici će izraditi svoj papir (dva, tri ili više listova) te će svaki obogatiti prema željama i idejama praškastim, biljnim i cvjetnim dodacima koje će Ana sa sobom donijeti na radionicu. Polaznici će tako uz druženje s gošćom umjetnicom u dvosatnoj radionici usvojiti novu vještinu i teorijska i praktična znanja te recikliranjem stvoriti unikatna umjetnička djela – ručno rađen papir i božićne čestitke – koje mogu kao personaliziran poklon pokloniti najmilijima za Božić.


Radionica je namijenjena odraslim osobama, uz ograničen broj polaznika i besplatna. Prijave na centarsantadur@gmail.com.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.