Hrvatski radio

Radio Pula

Čitaonica kluba umirovljenika Pula otvara se za rad s korisnicima

26.03.2022.

10:55

Autor: HRT

Čitaonica kluba umirovljenika Pula

Čitaonica kluba umirovljenika Pula

Foto: Čitaonica kluba umirovljenika Pula / ustupljena fotografija

Čitaonica kluba umirovljenika Pula, ogranak Gradske knjižnice i čitaonice Pula, nakon dvogodišnje stanke ponovno započinje s radom u ponedjeljak, 28. ožujka.

Broj osoba u prostoru Čitaonice bit će ograničen te je dopušten istovremeni boravak 23 korisnika uz držanje propisanog razmaka i uporabu zaštitnih maski za lice.


Radno vrijeme Čitaonice je od ponedjeljka do petka, od 8 do 15 sati.


U prostoru Čitaonice korisnicima će biti dostupan dnevni i tjedni tisak na hrvatskom i talijanskom jeziku te časopisi i magazini tematski orijentirani k popularnim temama, od zdravlja, vrtlarstva, hobistike pa do časopisa koji pomažu u najrazličitijim životnim situacijama. Novost je da će članovi Čitaonice uz periodičke publikacije moći posuđivati knjige iz novooformljene zbirke koja okuplja građu iz područja publicistike (medicina, tehnika, prehrana, recepti, popularna psihologija, povijest, zavičajne teme i dr.).


U Čitaonici je dostupno i korištenje elektroničke opreme, uz fotokopirni uređaj mogu se koristiti i dva računala za rad u osnovnim programima Microsoft Office paketa i pristup internetu. U prostoru će biti dostupan i bežični signal za besplatno spajanje na internet, što će građanima omogućiti spajanje na vlastite mobilne ili druge uređaje.


U Čitaonici trenutačno neće biti moguće igranje društvenih igara (šah, karte i dr.) zbog epidemioloških ograničenja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.