Hrvatski radio

Radio Pula

Dan grada Pule - druga polovica manifestacije

04.05.2022.

13:42

Autor: HRT

Dan grada Pule Studio Zaro Forum

Dan grada Pule Studio Zaro Forum

Foto: Grad Pula / ustupljena fotografija

Druga polovica manifestacije Dana grada Pule započinje 58. Pulskom regatom. Pula sailing week do 8. svibnja će, izuzev sportskog dijela, ponuditi brojne glazbene, plesne i gastro popratne programe na Riječkom gatu.

4. svibnja će se otvoritI i tri izložbe; Pula – moj grad u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, U istom filmu u Kinu Valli te Sumnja u Gradskoj galeriji Pula. U večernjim satima održat će se Solistički klavirski koncert Chiare Jurić Božac u Circolu i koncert grupa Atomsko sklonište i Freaktion na Kaštelu. Tradicionalno polaganje vijenaca povodom obilježavanja Dana grada Pule, započet će u 8:00 sati na Giardinima, a obilježit će se i u Titovom parku, Parku Franje Josipa, Gradskom i Mornaričkom groblju. Svečana sjednica održati će se u Istarskom narodnom kazalištu u 11 sati, nakon koje slijedi dokumentaristička izložba Antonio Smareglia i klavirski nastup Sandro Vešligaj, Sigetski vazal, u galeriji Vincent iz Kastva. U Istarskom narodnom kazalištu će u 20 sati nastupiti Jazz Istra Orchestra koji će izvoditi i pjesme Đorđa Balaševića te Vasil Hadžimanov trio.


U petak, 6. svibnja od 10 do 17:30 sati održat će se, u Domu hrvatskih branitelja, konferencija Udruženja ICT Istria, pod nazivom Let's Grow. U crkvi Sv. Franje u 17 sati, održat će se promocija knjige Attilija Krizmanića Il complesso francescano di Pola, Genesi e sviluppo architettonico dal 13 al 19 secolo, a u Galeriji amfiteatar slikovnice Rimske legende, Gaj i Lidija. U galeriji SKUC od 17:30 sati će u tijeku će biti humanitarna akcija prodaje unikatnih vaza za cvijeće 100 za 100, koncert studenata i studentica solo-pjevanja započet će u 20 sati u crkvi Sv. Franje, a u 20 sati započinje predstava Kredit u Istarskom narodnom kazalištu.


Međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici, 14. Gazela Cup, započet će u subotu, 7. svibnja, u Domu sportova Mate Parlov od 9 sati. Na Tržnici će nastupiti Vesna Nežić Ružić & Anelidi u 10 sati, a glazbu će uvečer osigurati polaznici CSMC Luigi Dalla Piccola u Zajednici Talijana Pula u 19 sati i koncert Višeglasni zagrljaj u ECPD-u u 19:30.


U nedjelju će se održati atletska manifestacija Pula Run u Park šumi Šijana u 10 sati.


Povodom Dana pobjede nad fašizmom i Dana Europe, položit će se vijenci u Titovom parku u 10 sati. U dvorištu Dnevnog centra za rehabilitaciju Veruda, otvorit će se izložba Tići s početkom u 10:30. Na Fakultetu ekonomije i turizma dr. Mijo Mirković, u 17 sati započet će radionica Otkrij mogućnosti obrazovanja kroz mobilnost. 168. obljetnica rođenja Antonija Smareglie obilježit će se glazbenim nastupom na Forumu u 18 sati, a glazbena večer će se održati i u Zajednici Talijana Pula s koncertom zborova Zajednice Talijana Novigrad u Puli u 19 sati. U Galeriji Cvajner otvorit će se izložba autora Olega Šurana, Sigetski vazal.

Dan grada Pule - izložba dječjih radova

Dan grada Pule - izložba dječjih radova

Foto: Grad Pula / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.