Hrvatski radio

Radio Pula

10:31 / 06.06.2022.

Autor: HRT

Edukacija za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi

Edukacija u HGK Pula

Edukacija u HGK Pula

Foto: HGK ŽK Pula / ustupljena fotografija

Meteorologija, sigurno vođenje grupa na izlete i ture, orijentacija i kartografija te pružanje prve pomoći u prirodi, bile su teme dvodnevne edukacije za nositelje i organizatore turističkih sadržaja u prirodi, koja je održana u HGK – Županijskoj komori Pula.

Edukaciju su organizirali Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska gorska služba spašavanja na temelju Zakona o pružanju usluga u turizmu. U praksi to znači da od 3. prosinca 2019. godine sve pravne i fizičke osobe koje pružaju usluge aktivnog i pustolovnog turizma moraju angažirati ili imati zaposlenu osobu s odgovarajućim domaćim ili stranim uvjerenjem, odnosno certifikatom kojim se utvrđuje sposobnost i razina vještine obavljanja pojedine aktivnosti.


- Riječ je o aktivnostima koje se vrlo često odvijaju u područjima na otvorenom, ponekad neuređenom prirodnom okruženju ili u posebno uređenim i opremljenim mjestima koja zbog svojih specifičnosti mogu predstavljati rizik za sudionike – korisnike. Stoga je kontinuirana edukacija pružatelja takvih usluga iznimno važna - istaknuo je jedan od predavača iz Hrvatske gorske službe spašavanja Mladen Mužinić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.