Hrvatski radio

Radio Pula

Skup protiv devastacije obale (Alberi-Savudrija)

10.06.2023.

09:03

Autor: HRT

Poziv na skup

Poziv na skup

Foto: Građanska inicijativa Umaga i Savudrije / kolaž/ustupljena fotografija

Građanska inicijativa Umaga i Savudrije u nedjelju 11. lipnja u 17 sati najavljuje javni skup i mirni prosvjed na plaži i gradilištu na području Alberi-Savudrija.


Kako ističu, "žele iskazati nezadovoljstvo devastacijskim, invazivnim radovima na pomorskom dobru koje se proteže tim područjima te se time pogoduje stranim investitorima, a sve bez javnog informiranja ni uključivanja građana te nedostupnosti informacija".


Inicijativa smatra da se troši javni novac za pogodovanje interesima cjelokupnog projekta pod izgovorom šetnice, a ona se sama gradi između dva hotelska naselja za koja već postoji koncesija te "iskazuju nezadovoljstvo i nepristajanje na olako i sve veće davanje plaža u koncesije te ograničavanje pristupa građanima pomorskom dobru".


Također će prikupljati potpise za peticiju koju su pokrenuli kako bi "ostvarili prava o izražavanju mišljenja i neslaganja s takvim projektima", stoji u pozivu Inicijative.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.