Hrvatski radio

Radio Pula

Poreč slavi Dan grada

29.04.2022.

11:27

Autor: HRT

Grad Poreč

Grad Poreč

Foto: Grad Poreč / ustupljena fotografija

U Poreču se u subotu 30.travnja i u nedjelju 1. svibnja održava proslava Dana Grada i Praznika rada uz bogat zabavni program. Svečana sjednica povodom Dana Grada i Dana oslobođenja grada održat će se danas u Istarskoj sabornici, kada će biti uručena i gradska priznanja zaslužnim građanima.

30. travnja jutro će obilježiti humanitarna utrka pod nazivom POREČ-PARENZO 3004. Utrku zajednički organiziraju Atletski klub Maximvs i Grad Poreč, a svi prihodi od kotizacija bit će usmjereni Centru za inkluziju Poreč.


Dječja utrka održat će se s početkom u 10 sati, a utrka za odrasle kreće u 11 sati te će se trčati u dužini 7250 metara, od Gradskog kupališta do Zelene lagune i nazad.


Navečer od 21 sat na novouređenoj gradskoj rivi organiziraju prvi koncert. U goste dolazi popularni splitski bend TBF, a ulaz je za sve besplatan.


Za 1. svibnja na Gradsko kupalište vraća se tradicionalna proslava. Od 10 sati održat će se tradicionalni turniri u briškuli i trešeti na boćalištu. 


Od 13 sati okupljene će zabavljati Sergio Pavat i Orchestra Istriana, dok u 16h nastupa Funbox band.


Povodom Dana grada Poreča razgovarali smo s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem.Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

2 dana

SLUŠALICE

OŠ CENTAR