Hrvatski radio

Radio Pula

Prijave za najbolju špaletu

01.04.2022.

11:59

Autor: HRT

Milan Buršić i njegove špalete

Milan Buršić i njegove špalete

Foto: YouTube / snimka zaslona

Obitelj Buršić, uz podršku Turističke zajednice Grada Vodnjana, organizira tradicionalnu manifestaciju "Vodnjanska špaleta" koja će se održati na Uskrsni ponedjeljak, 18. travnja na Stanciji Buršić u Vodnjanu.

Ove godine, po prvi će se put održati ocjenjivanje uskrsne gastro delicije – špalete (plećke). Ocjenjivanje će provoditi stručni tim pod vodstvom jedine udruge senzornih analitičara u Istri – Udruge GUSTUS, Blanke Sinčić Pulić i profesora Ivice Kosa: - Krenuli smo prvi u Istri, nakon puno godina zastoja, proizvoditi te kroz manifestaciju vraćati špaletu na stolove. Sad smo ušli u desetu godinu manifestacije i došlo je vrijeme da i špaleta dobije zaslužene nagrade. Proizvođači smo, ali želja nam je da Istra uz najbolju gastro ponudu i ljetnu sezonu ima i predsezonu koja će turistima i posjetiteljima dati još više sjećanja ... jer kako se kaže 'ljubav ide kroz želudac, pa neka se gosti zaljube još više u Istru.


Na ocjenjivanje su pozvani svi registrirani OPG-ovi. Potrebno je donijeti uzorak od 1 kg otkoštane špalete do 10. travnja. 


Ocjenjivanje će biti 11. travnja 2022., dok će svečana podjela priznanja biti 14. travnja 2022. godine.


Prijaviti se možete putem maila kodmilana@gmail.com, te je prilikom dolaska potrebno popuniti prijavnicu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.