Hrvatski radio

Radio Pula

U plogging utrci u Vodnjanu trkači prikupili više od 150 kg otpada

12.09.2022.

11:10

Autor: HRT

Plogging u Vodnjanu

Plogging u Vodnjanu

Foto: Madison / ustupljena fotografija

U subotu 10. rujna u Vodnjanu je održana plogging utrka „DIGNANO RUN – ŠPORKICA VAN“ koju je organizirala Udruga za informiranje građana Vodnjanski đir, a u kojoj je 35 trkača prikupilo više od 150 kg sitnog otpada. S  prikupljenih 12 kg otpada najuspješniji je bio Saša Jongić.

Plogging u Vodnjanu

Plogging u Vodnjanu

Foto: Madison / ustupljena fotografija

Krupniji otpad prijavljen je lokalnom komunalnom poduzeću koje će ga u narednim danima zbrinuti.


- Natjecatelji su imali 60 minuta da prikupe što više otpada, a rutu kretanja su određivali sami prema karti s kontrolnim točkama. Sudionici su od sitnog otpada očistili uži centar grada, dok se za krupni otpad pobrinulo komunalno poduzeće čiji je štand s materijalima o odvojenom prikupljanju otpada pomogao dodatnoj edukaciji sudionika i gledatelja. Glavni cilj naše Udruge upravo je informiranje i edukacija građana Vodnjana u svrhu poboljšanja kvalitete života i održivog razvoja zajednice - rekao je Tihomir Šerbić, predsjednik Udruge Vodnjanski đir.


S organizacijom ekološko-sportskih aktivnosti Udruga Vodnjanski đir započela je još 2019. godine kada su prvi put organizirali plogging utrku, a ove godine su za realizaciju utrke prijavli projekt na natječaj DM-a {ZAJEDNO} za zelene ideje.


Među prijavljenima odabrani su projekti koji su se istaknuli kvalitetom i originalnošću te koji će u najvećoj mjeri doprinijeti zaštiti okoliša i prirode i to u kategorijama zaštite okoliša i održivosti, edukacije te poticaja održivom poduzetništvu i proizvodnji.

Plogging u Vodnjanu

Plogging u Vodnjanu

Foto: Madison / ustupljena fotografija

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.