Alpha tečaj

Alpha tečaj Alpha tečaj
Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka

Proteklog utorka u Rijeci je počeo ciklus interaktivnog tečaja koji istražuje osnove kršćanskog vjerovanja. Provjerili smo što je i kako zvuči Alpha.

Ovoga tjedna je evangeliste svijeta potresla vijest o smrti Billya Grahama koji je propovijedao milijunima ljudi diljem svijeta, od rodne Sjeverne Karoline do komunističke Sjeverne Koreje.

Baptistički svećenik postao je poznat 1940. Predvodeći velike skupove duhovne obnove širom Sjedinjenih država. Smatra se da je tijekom 60 godišnje karijere propovijedao pred 210 milijuna ljudi. Iako je bio nestranačka osoba, Graham je bio duhovni savjetnik 12 američkih predsjednika. Karizmatični svećenik umro je u dobi od 99 godina.

Kada su ga 2011. pitali što bi učinio drugačije u životu da može, rekao je: "Više bih učio. Više bih molio, manje putovao, manje držao govore. Održao sam ih previše na previše mjesta na svijetu. Da moram ponovno ispočetka, proveo bih više vremena u meditaciji i molitvi i jednostavno govorio Gospodinu koliko ga volim."

 

Proteklog utorka u Rijeci je počeo ciklus interaktivnog tečaja koji istražuje osnove kršćanskog vjerovanja. Nakon uvodnog druženja gledali smo kratki dokumentarni film u kojem je, među ostalima govorio Craig Venter, voditelj tima koji je mapirao ljudski genom, svjedočeći o svom vjerničkom putu. A nakon toga okupljeni su se podijelili u nekoliko grupa u kojima su misli razmjenjivali baptisti, pentekostalci, katolici, starokatolici, agnostici, ateisti...

Alpha tečaj za sve istraživače osnova kršćanskog vjerovanja nastavit će se utorkom, od 19 sati, na botelu Marina.

 

I za kraj jedna najava. Hrvatska je dio mreže World Day of Prayer  - Svjetski molitveni dan. Dan pripremaju žene u ekumenskom duhu, a temeljna ideja je saznati, moliti i djelovati svake godine za određenu zemlju. Ove godine je to za južnoameričku državu Surinam.

Svjetski molitveni dan je 2. ožujka. Riječki ekumenski skup pripremile su vjernice iz Baptističke, Evangeličke, Makedonske pravoslavne te Rimokatoličke crkve. Sastat će se u Evangleičkoj crkvi u Rijeci, adresa je Grivice 6, u 19 sati. Pod motom "Svako je stvorenje Božje dobro" prikupljat će i dobrovoljni prilog, a sredstva su namijenjena Hematološkom i onkološkom odjelu dječje bolnice Kantrida. 

O emisiji Susreti

Vijesti, izvještaji, reportaže i razgovori s gostima o aktivnostima brojnih manjinskih vjerskih zajednica u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Poslušajte u programu Radio Rijeke svake nedjelje u 20:45 sati.

Pročitaj više

Komentari

Susreti
Susreti

HRT – Radio Rijeka — Religija, mozaik

Vijesti, izvještaji, reportaže i razgovori s gostima o aktivnostima brojnih manjinskih vjerskih zajednica u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji. Poslušajte u programu Radio Rijeke svake nedjelje u 20:45 sati.

Sljedeća emitiranja

Nedjelja, 27.01.2019. 20:45 - 20:55

Nedjelja, 03.02.2019. 20:45 - 20:55

Poslušajte

"Samo za pravdom teži"
Nedjelja, 20.01.2019 18:00

Molitveni tjedan BC
Nedjelja, 13.01.2019 18:00

Badnjak i Božić SPC
Nedjelja, 06.01.2019 18:00

Glazbena premijera
Nedjelja, 30.12.2018 18:00